Editorial

L’EDITORIAL

Això no és una broma, ens volen esclafar

Qualsevol suport es fa més necessari que mai quan l’autogovern està sota l’amenaça d’una suspensió definitiva

Catalunya va respondre, com a país, de manera proporcionada al desafiament de l’Estat espanyol, que no és només el d’impedir el referèndum de l’1 d’octubre sinó el d’humiliar tot un país. L’esport català, començant pel FC Barcelona, també va actuar sense mitges tintes veient l’operació repressiva de l’Estat, com va fer la gent als carrers de Barcelona o a les places de les viles i ciutats de Catalunya. Encara hi ha poques veus d’esportistes d’elit que alcin la veu però la majoria del teixit esportiu de Catalunya –clubs i federacions– s’ha situat al costat de les institucions públiques del país i s’ha solidaritzat amb els detinguts i amb els manifestants. Com havia de ser.

Qualsevol suport es fa més necessari que mai quan l’autogovern està sota l’amenaça d’una suspensió definitiva simplement pel fet de preparar un referèndum aprovat per la majoria parlamentària al Parlament. Des d’aquí encoratgem tots aquells que creuen que aquesta ja no és una qüestió d’ideologies sinó de democràcia perquè alcin la veu i ho denunciïn. L’Estat i els instruments judicials i policials que està usant indiscriminadament no s’aturaran. Rajoy amenaça amb “mals majors” si no ens rendim de manera absoluta. I no ho hem de fer. El referèndum no és només una idea cada vegada més compartida, sinó un objectiu polític que hem de defensar fins al mateix dia i fer-ho com ahir, pacíficament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)