Editorial

L’EDITORIAL

Un partit històric per al futbol català

El Girona està demostrant que està preparat per plantar cara a tothom i el Barça hi arriba amb Messi en un estat pletòric

La visita del FC Barcelona a Montilivi per primer cop en un partit de lliga és un esdeveniment històric per al futbol del país, que aquest any gaudeix per primer cop de la presència del Girona FC a la primera divisió. El Barça, de fet, sempre ha estat lligat a la història del Girona, ja que va ser l’equip que va inaugurar el camp de Montilivi el 14 d’agost del 1970 (1-3). Per a la ciutat gironina, un dels grans feus d’afició culer a Catalunya, la visita del gegant blaugrana arriba en un moment excel·lent no només perquè l’equip està demostrant que està preparat per jugar a primera divisió, sinó perquè l’afició podrà gaudir en directe del que molts consideren el millor futbolista de tots els temps, Leo Messi. El duel, doncs, ho té tot per esdevenir una gran festa. L’estadi estarà a vessar (13.500 persones) i cap dels dos equips afronta el duel en una situació dramàtica. El Barça porta set punts d’avantatge sobre el Madrid i arriba llançat, però el Girona va plantar cara a l’Atlético de Madrid (2-2) i el Sevilla es va escapar viu de Montilivi (0-1) perquè Granell va fallar un penal en els darrers instants. Tàcticament el duel també té un interès rellevant. No hi ha gaires equips que s’enfrontin al Barça amb el sistema de Pablo Machín, amb tres centrals i dos carrilers. Valverde, per la seva banda, també introdueix cada vegada més matisos en el seu equip, més enllà de la influència exponencial de Messi. Un derbi, doncs, per gaudir-lo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)