Opinió

DIES IRAE

L’Argentina ja té la solució

DIMARTS 10.

El que ha fet que Leo Messi sigui als ulls del món el millor jugador de sempre és que, com va dir ara no recordo qui però probablement era Jorge Valdano, és capaç de ser Maradona cada dia. Cada dia. Cada partit. Cada temporada. Una temporada rere una altra. Maradona era genial, però Messi és un geni cada dia. Excepte els dies que juga amb la selecció argentina, si més no a ulls dels seus compatriotes. Fins a aquest dimarts, potser? Amb els seus tres gols en un partit a cara o creu per poder ser en el mundial de Rússia de l’estiu que ve va rebre dels argentins mostres d’idolatria comparables a les que rebia El Pelusa.

Aquesta alegria i reconeixement a l’entorn de Messi, però, durarà el que duri la realitat per donar pas, un cop més, a les expectatives. Els argentins no trigaran gaire a creure que la selecció, amb Messi com a emblema, està obligada a guanyar la pròxima copa del món. I encara més quan recordin que s’ha de superar el llistó de l’últim mundial, en què l’Argentina va perdre la final contra Alemanya. I que també es va jugar la final de la copa Amèrica, que precisament va acabar amb la decisió de Messi d’abandonar la selecció, per culpa del pes que li queia a sobre cada vegada a conseqüència de l’abisme que hi havia entre les expectatives i la realitat. La realitat de l’Argentina diu que en els últims anys quatre anys hi ha hagut quatre seleccionadors, tres presidents de l’AFA, 59 jugadors convocats i 42 que han jugat alguna vegada. En aquesta situació, la realitat ens diria que el que és un miracle és haver estat a un pas de guanyar dos títols. Ara, a última hora, s’ha aconseguit el bitllet per a Rússia 2018, però no sembla que el seny hagi arribat a la selecció argentina. Per aprofundir en aquesta cerimònia de la confusió, l’última incorporació ha estat un bruixot, que va ser a la banqueta a Quito. El president de l’AFA, Claudio Tapia, va analitzar així la classificació, al costat del bruixot Manuel: “Messi hi va tenir més a veure, però aquest hi ha tingut molt a veure.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)