Editorial

L’EDITORIAL

Un final de campionat apassionant

Márquez va al davant i depèn d’ell per ser campió, però Dovizioso, també. Si el pilot de Ducati guanya les tres curses, serà el campió

Onze punts i tres curses –75 punts en joc– per acabar el campionat. El mundial de MotoGP no es resoldrà fins al final si no hi ha un canvi d’escenari inesperat. La cursa d’ahir al circuit de Motegi va empetitir la diferència entre els dos primers de la general, Marc Márquez i Andrea Dovizioso, i va fer encara més complicada la resolució del campionat, però, en canvi, va aclarir altres coses. El català d’Honda i l’italià de Ducati són els únics candidats reals –que no matemàtics– a emportar-se la corona el 2017 de la categoria reina del motociclisme. Maverick Viñales, a 41 punts de Márquez, i Dani Pedrosa, a 74 punts, tenen ben poc a fer si tenim present que només hi ha 75 punts en joc.

Márquez i Dovizioso, doncs, es jugaran el títol en tres curses: Austràlia, Malàisia i el País Valencià. Márquez va al davant i depèn d’ell per ser el campió, però Dovizioso, també. Si el pilot de Ducati guanya les tres curses, serà el campió.

Es presenta, doncs, un final de campionat apassionant en el qual, a més de la lluita cos a cos entre els dos pilots –com ahir a Motegi, sota la pluja–, també hi poden tenir molt a dir els seus companys d’equip i molts altres pilots, especialment si les condicions meteorològiques són adverses, com ahir al Japó. Márquez aspira al seu quart títol en MotoGP i al sisè del seu palmarès. Dovizioso, campió de 125 cc el 2004, busca la seva consagració.