Opinió

DIES IRAE

Física nuclear en males mans

DIMECRES 18.

“L’opinió de Pep Guardiola en política és com la meva en física nuclear.” No se sabia que el ministre Íñigo Méndez de Vigo tingués coneixements avançats de física nuclear. Ho hem sabut gràcies a la seva revelació. És la magnitud més adient que va saber trobar per poder-la comparar amb el coneixement que Pep Guardiola té de política. És obvi que l’actual entrenador del Manchester City la toca bé en qüestions polítiques. Si no fos així, no hauria passat que el ministre de Cultura, Educació i Esports de l’autoanomenada potència mundial que és l’Estat espanyol s’hagués molestat a contestar un comentari que ha fet l’entrenador català, que actualment treballa al Regne Unit.

Està bé que un ministre espanyol de Cultura sigui un expert en física nuclear, doncs. Més val això que no pas que no sàpiga de res. Perquè de política, i de cultura democràtica, se n’ha de saber molt poc per formar part d’un govern nomenat per Mariano Rajoy, com demostren constantment el president espanyol, els seus ministres i el seu partit. Perquè la política, en un àmbit democràtic, comença per respectar les opinions dels que no pensen com un mateix. L’absència de política i de cultura democràtica es demostra de moltes maneres. Per exemple, felicitant les opinions polítiques del tennista actual número u del món perquè són per donar-te suport. O intentant desqualificar les d’un entrenador de futbol que diu: “Dedico aquesta victòria a Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. No hi ha civisme més gran que les idees. Espero que surtin aviat de la presó.” O quan és un mateix qui ha enviat a la presó dos representants cívics només per pensar diferent de tu, perquè tens una fiscalia que t’afina els informes i els sumaris que calgui perquè una jutgessa acompleixi els teus desitjos, que ja se sap que a l’Espanya de Rajoy són ordres.

Méndez de Vigo deu saber, òbviament, que la física nuclear pot ser tan devastadora com la política quan està en males mans, com ara les seves.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)