Editorial

L’EDITORIAL

La revolució de l’handbol europeu

El pacte entre els grans clubs i la federació europea és un bon mirall perquè el futbol pugui millorar la seva lliga de campions

Mentre la FIBA i l’Eurolliga s’han embarcat des de fa anys en una batalla de difícil resolució, els grans clubs europeus d’handbol i la federació europea (EHF) han decidit anar per la via del diàleg a l’hora de configurar una nova i revolucionària lliga de campions, que s’estrenarà la temporada 2020/2021. Així, l’entitat que formen els grans clubs d’handbol europeus, el Fòrum Club Europa, i l’EHF han acordat crear la competició amb un pacte que pot establir les bases per al futur en altres competicions professionals europees. Els clubs controlaran els drets d’imatge i la federació en serà l’organitzadora i es repartiran els beneficis. És un pacte en què tots hi surten guanyant i que evita la divisió absurda del bàsquet europeu en múltiples competicions, algunes de les quals de dubtosa qualitat i que atorguen pocs beneficis econòmics, com la lliga de campions que organitza la FIBA.

Una lligueta com a mínim de dotze equips i com a màxim de setze jugant tots contra tots és la via que hauria d’explorar el futbol per convertir l’actual màxima competició europea en un torneig que en l’àmbit econòmic seria imbatible i que evitaria duels que en la primera fase són sobrers. L’handbol ha demostrat que això es pot fer sense que tampoc hi hagi una trencadissa entre els interessos legítims dels clubs que paguen les nòmines a les estrelles i l’entitat reguladora de l’esport.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)