Editorial

L’EDITORIAL

Esport per la nova República Catalana

La UFEC, el COC, la SGE, la Plataforma Pro Seleccions, tots estan disposats a donar suport a la nova República

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) va mostrar ahir el seu suport al la nova República que el Parlament de Catalunya va proclamar ahir, i al govern de Carles Puigdemont com a legítims dirigents de Catalunya. La UFEC, que agrupa 69 federacions esportives, ha fet sempre costat al govern i a les entitats sobiranistes en els últims anys en la lluita pel dret a decidir, i ahir, en la històrica jornada que es va viure, tampoc hi va faltar. També el Comitè Olímpic Català (COC), que comparteix president amb la UFEC en la figura de Gerard Esteva, està al costat del govern. I Gerard Figueras, secretari general de l’Esport del govern. I la Plataforma Pro Seleccions que presideix Xavier Vinyals.

Tots estan disposats a donar suport a la nova República, malgrat les amenaces del govern espanyol, i en els propers dies s’hauran de concretar les accions i estratègies a realitzar. El COC, com va anunciar abans de l’1-O, enviarà al Comitè Olímpic Internacional (COI) una petició de reconeixement.

L’esport no pot quedar al marge de dies complicats que viu i que viurà Catalunya. La defensa de les institucions és clau per a la supervivència de la República que va néixer ahir, i els esportistes –directius, entrenadors, esportistes– són ciutadans com la resta, amb inquietuds i esperances que tenen el mateix dret que la resta a lluitar pels seus somnis. Dintre i fora dels terrenys de joc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)