Editorial

L’EDITORIAL

Festa i victòria del Girona a Montilivi

La realitat, però, va tornar a deixar en evidència els que fan de l’odi a Catalunya la seva raó de ser

Des que es va fer el sorteig del calendari de la lliga de la primera divisió se sabia que el Real Madrid visitaria Girona l’últim cap de setmana del mes d’octubre. Posteriorment es va confirmar que el partit es jugaria el dia 29, el dia de Sant Narcís, patró de la ciutat. Socialment i esportiva era un escenari ideal perquè el Girona rebés per primer cop un dels grans clubs del futbol mundial. Tot el que ha passat en les últimes setmanes, amb el referèndum, la detenció dels Jordis, la proclamació de la República Catalana i l’aplicació del govern espanyol de l’article 155, havia posat el partit d’ahir a Montilivi en el punt de mira d’aquells que no tenen més feina que manipular l’opinió pública sobre tot el que passa a Catalunya. Alguns fins i tot volien que el partit no es jugués.

La realitat, però, va tornar a deixar en evidència els que fan de l’odi a Catalunya la seva raó de ser. Montilivi va ser una festa, amb més de 13.000 aficionats –molts del Real Madrid– que portaven senyeres, estelades i banderes espanyoles, que van conviure a les grades sense cap problema. I, a sobre, David va vèncer Goliat en una victòria que va ser celebrada per molts i molts catalans que van veure en el 2-1 final tota una metàfora de la situació actual del país. I el president català, Carles Puigdemont, exalcalde de Girona, que no va assistir al partit, va poder felicitar el seu equip, que ahir també ho va ser de milers i milers de catalans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)