Opinió

DIES IRAE

Quan el futbol ens diu tal com som

El Girona

DIUMENGE 29.

La visita del Madrid a Montilivi no només ens va revelar algunes certeses futbolístiques, encara que les certeses en el futbol són més volàtils que en la vida real. També va despullar els mitjans de comunicació que havien criminalitzat els gironins sense més proves que els seus prejudicis contra els catalans. La lliçó de civisme del públic de Montilivi no servirà per canviar aquesta percepció, però almenys ens referma a nosaltres en la nostra actitud.

El gran partit del Girona també ens deixa, com a mínim, una revelació futbolística. El bloc de l’equip que va derrotar el Real Madrid eren vuit jugadors de la temporada passada a segona més els centrals Bernardo i Muniesa i el davanter Stuani. És probable que uns quants dels fitxatges d’aquesta temporada tinguin molta qualitat individual i una certa protecció, però la força del Girona de Machín rau en el joc col·lectiu i en els jugadors que ja l’any passat el van dur a la màxima expressió. És a partir d’aquí que ha de créixer l’equip.

El Madrid i Cristiano

DIMECRES 1.

Cristiano Ronaldo, en la línia de tot el seu equip, va fracassar en la visita a Girona. El diagnòstic col·lectiu és que l’equip de Zidane s’ha cregut que amb els últims títols aconseguits i amb fases de bon futbol ja havia assolit un status que en realitat no té. Per marcar una època cal molt més. I l’arrencada de temporada demostra que encara no ho han entès. El problema no és d’equip ni de qualitat de la plantilla (tot i els erros d’haver-se desprès de Morata James). És de pretensions. Fa molts anys que el Madrid de Florentino vol ser el Barça de Guardiola. I quan s’ha cregut que ja ho era s’ha oblidat de ser el que pot ser.

Pel que fa a Cristiano, el seu problema ja el coneixem, l’egoisme. Fins que els focus per als premis no s’encenen, cap allà al mes de març, ell no està a punt per sortir bé a les fotos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)