Opinió

Una jornada clau

Un empat o una derrota en el derbi madrileny deixaria els de Zidane molt lluny del Barça i obriria una crisi important al club blanc

Per fi torna, aquest cap de setmana, el futbol de clubs després d’una altra aturada per compromisos internacionals, la majoria dels quals perquè les seleccions fessin caixa amb amistosos de poc o nul interès. A més, la reaparició de la competició serà en una jornada que promet ser apassionant i que pot resultar clau en l’esdevenir de la lliga. Precipitat fer afirmacions d’aquest estil quan la propera és només la jornada 12, però la situació actual en la classificació ho provoca. Dissabte el Barça jugarà a un quart de cinc contra el Leganés, un equip complicat i que està fent un gran inici de campionat, però si els de Valverde estan a un bon nivell, la lògica diu que haurien de tornar cap a Barcelona amb els tres punts. Unes hores més tard, també a Madrid, els dos equips més grans de la capital s’enfrontaran al Wanda Metropolitano en un derbi que, en funció de com acabés, podria deixar el gran rival dels blaugrana en una situació molt i molt complicada en la lliga. Si el Barça fes la feina i els de Zidane perdessin, la distància entre tots dos seria d’onze punts, una diferència que no es pot dir que ja seria insalvable, perquè encara faltarien molts partits per disputar, però que es podria convertir en decisiva tenint en compte la fiabilitat i la solidesa mostrada per l’equip de Valverde. Una derrota obriria una ferida important al Madrid, on Zidane ja comença a estar qüestionat, i s’iniciarien debats sobre l’estat de forma de Cristiano Ronaldo i altres jugadors com Modric, Kroos i Benzema, sovint ase dels cops, sobre el perquè de les múltiples lesions de Gareth Bale i sobre la fragilitat defensiva. Si fos incapaç de superar els blancs, l’Atlético de Madrid també es quedaria a onze punts, però els de Simeone ja han donat mostres més que suficients que aquesta temporada no són del tot fiables. L’empat entre madrilenys també seria un grandíssim resultat per al Barça sempre que mantingués la trajectòria impecable en la lliga, en què només ha deixat escapar dos punts, al feu de l’Atlético. La resta, tot han estat victòries. Més o menys convincents, amb millor o pitjor joc, però al cap i a la fi, triomfs que per a un projecte nou i en creixement són clau.

Si els blaugrana agafessin encara més coixí en aquesta jornada seria una grandíssima injecció de confiança i tranquil·litat de cara a afrontar el difícil calendari que els espera abans de les vacances de Nadal, amb les visites al camp del València –el segon classificat i que ara està a quatre punts– al del Vila-real i al Santiago Bernabéu, el 23 de desembre. Dels valencians no se’n parla tant perquè tothom dona per fet que no podran mantenir el ritme actual –encara no coneixen la derrota i encadenen vuit victòries–, però el duel a Mestalla serà un dels més complicats que esperen el Barça. Si ja ho era quan el València no estava bé, ara, molt més.

Els de Valverde s’han d’aprofitar de la seva privilegiada situació per seguir millorant el seu joc sense perdre tot el que ja s’ha aconseguit en aquests primers mesos de feina. No és cap casualitat que molts jugadors hagin reconegut que l’equip ara juga més com un bloc, és més compacte i està més equilibrat. Ara només falta guanyar en fluïdesa ofensiva per no dependre tant de Messi, intentar recuperar els gols de Luis Suárez i somiar en el retorn de Dembélé després de les vacances.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)