Opinió

Dos partits a domicili

La marxa de Neymar s’està minimitzant amb un canvi de sistema tàctic

Aquesta aturada de la lliga pot servir per fer balanç del que ha fet i del que podria fer el Barça quan s’han jugat onze partits de lliga i quatre de Champions. Els punts assolits en la lliga són incontestables. Cap gol encaixat és una dada que pot explicar per què és líder destacat. El nombre de gols marcats (30) és previsible a casua de l’estil totalment ofensiu de l’equip, i això que el seu golejador nat, Luis Suárez no està tenint encert per fer gols, tot i que en tornarà a fer gràcies al seu instint innat. L’absència important de Neymar s’està minimitzant amb un canvi de sistema tàctic, del 1-4-3-3 permanent a un 1-4-4-2 cada cop més emprat. A més, cal recordar que Dembélé ha començat recuperació al camp i que serà un gran reforç quan estigui recuperat. Ara el que toca és mantenir i, si es pot, eixamplar la distància amb els perseguidors, que, llevat del València, estan a vuit punts. Les dues properes jornades, el Barça jugarà a fora. Dissabte al camp del Leganés, un equip que té molt clar a què juga i contra qui ho fa. Als rivals els costa molt fer-li gol. Només n’ha encaixat vuit i és el tercer menys golejat. Juguen com a bloc i tenen alguna individualitat notable, tot i que és el conjunt el que destaca. En aquests camps no es guanyen lligues, però sí que se’n poden perdre.

Curiosament, en el segon partit a fora, els de Valverde s’enfrontaran amb el València, l’únic equip que està aguantant el ritme del Barça. Només quatre punts els separen i tenen la moral altíssima. Encara no saben què es perdre i juntament amb Atlético de Madrid i el Barça ningú els ha guanyat. Aquest sí que és un rival directe, que segons el resultat que hi hagi pot aplanar el camí cap al títol o aturar l’embranzida del líder. No és un tòpic, sinó una realitat que el següent partit és el més important i després ja veurem. Arribar a l’aturada nadalenca amb un coixí notable augmentaria les possibilitats de guanyar el títol, ja que en la segona volta es jugarien partits decisius al Camp Nou, i això és un gran avantatge. Ara només toca pensar a guanyar el Leganés. Força Barça!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)