Opinió

Triomf en terreny FIFA

La FIFA ha de perdre la por dels canvis i deixar de ser esclava dels molts diners que mou

Tema internacional de Catalunya guanyat en el mundial de clubs! Per damunt del 155 i de la repressió ignominiosa dels còmplices PPSOECS. Quan la FIFA es preocupa en el mundial de clubs d’una bandera com l’estelada, símbol d’una “regió” d’Espanya, és que darrere hi ha qui té por desmesurada, qui ha fet de denunciador habitual. Hi ha qui tem que la gent vegi que el Madrid mai es pot separar de la seva alternativa històrica, el Barça. Un club que fa d’ambaixador de Catalunya, que és diferent perquè aposta per la cultura, pels valors, pel joc vistós, pel planter i per Unicef. Per ser escola de llibertat i d’universalitat.

Hem guanyat el mundial sense ser-hi, han hagut de fer una referència explícita a l’estelada, la bandera reivindicativa de Catalunya, que ningú demanava i ni tan sols s’hi havia pensat. Ens han fet la propaganda gratis. És tan gran la feblesa dels repressors del 155, PPSOECS, que a l’amenaça d’expulsar-los del mundial per ingerències polítiques, l’Espanya de sempre contesta de forma fatxenda en lloc de rectificar. Semblant a la demanda de la normativa de l’euroordre pel que fa el dret d’asil per aplicar-la al govern català a l’exili i que els del 155 s’han hagut d’empassar.

La FIFA no està al dia del que demana el futbol d’avui. Cal exigir una reglamentació més seriosa i uniforme en l’àmbit internacional. Des del VAR fins al nivell dels arbitratges, des d’igualar el judici del que passa en un camp de futbol fins a com ha de ser el terreny on es juga. La FIFA ha de ser pionera en propostes que donin sortida a les demandes de seleccions estatals, nacionals i regionals. Ha de superar la inacció d’una UEFA anquilosada d’anys de presumptes corrupcions i poques iniciatives per millorar i fer més espectacle d’un esport que és grandiós i únic, el futbol.

La FIFA ha de perdre la por dels canvis. Els aficionats volen ser feliços amb el seu esport, caldria potenciar una igualtat millor entre clubs per fer-lo encara més competiu. La FIFA hauria de deixar de ser esclava dels molts diners que mou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)