Opinió

Per mi, la Premier

Perquè, a mitjà termini, un Barça-PSG o un Barça-Manchester seria un clàssic més que competitiu amb el qual la lliga espanyola no podria competir

El sonsonet sobre com de desastrós seria per al Barça la independència torna de manera cíclica des de fa anys, alimentant la propaganda espanyolista. Ara ha aparegut, de nou, arran de la manipulació del contingut del contracte de Lionel Messi. El debat és ben curiós, però, perquè parteix d’una tesi que està per demostrar, que és que el Barça optaria per jugar en una lliga catalana. Si fos així és evident que el Barça eixiria perdent. Però costa d’imaginar-ho. Sembla més lògic que el club blaugrana decidís en quina lliga voldria jugar, perquè totes se’l disputarien.

No crec que siga necessari recordar que la lliga francesa ja fa anys que es va acostar al FC Barcelona proposant-li de jugar-hi després de la proclamació de la independència de Catalunya. I al Regne Unit s’ha especulat molt amb la possibilitat que jugués la Premier, possibilitat que jo crec que seria la més sensata. Només cal recordar que és més fàcil volar a Londres que a la Corunya, per exemple.

La trampa, però, la qual ningú no vol explicar, és que si la lliga espanyola decidís no admetre el Barça, que ja ho veuríem, la més gran perjudicada seria ella mateixa. Per al Barça seria un problema deixar de jugar això que en diuen el clàssic, però per al Madrid també. I més i tot. L’impacte per a la lliga espanyola seria molt més gran. Perquè a mitjà termini segur que un Barça-PSG o un Barça-Manchester seria un clàssic més que competitiu amb el qual la lliga espanyola no podria competir. Els que ara diuen que la lliga francesa no és competitiva perquè només té un equip global es podrien trobar de sobte que la lliga francesa en tindria dos, d’equips globals, si el Barça s’integrés, mentre que l’espanyola quedaria amb un de sol.

I mirat des d’aquest punt de vista jo, si fos ells, no aniria parlant gaire...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)