Editorial

L’EDITORIAL

Un Dakar dur que respon a les previsions

En cotxes la victòria és cosa de dos, dels pilots de Peugeot Peterhansel i Carlos Sainz. Si no els passa res a ells, és clar

El Dakar va viure ahir la jornada de descans amb què es va tancar una primera setmana de competició en què no ha faltat de res. El director esportiu de la cursa, Marc Coma, va anunciar en el seu dia que l’edició del 2018 seria d’una duresa extrema, i tot el que ha passat en les sis primeres etapes no ha fet més que donar-li la raó. Les dunes de les etapes peruanes han provocat una gran escabetxada entre els favorits a guanyar en la categoria de cotxes, de tal manera que, ara mateix, la victòria és cosa de dos, dels pilots de Peugeot Stéphane Peterhansel i Carlos Sainz. Si no els passa res a ells, és clar. Entre les víctimes il·lustres, Nani Roma i Sébastien Loeb, que s’han retirat, però també Despres. Al-Attiyah, De Villiers i Hirvonen, que segueixen en cursa, però molt lluny del lideratge.

En motos, el campió del 2017, Sam Sunderland, es va haver de retirar, però els cinc primers de la general estaran en un marge de 10 minuts, i tot és possible encara. Gerard Farrés, sorprenent tercer en l’edició del 2017, és novè a més de 18 minuts, però manté les seves possibilitats de repetir podi.

La segona setmana de la cursa, que arrenca avui, viurà etapes molt diferents a les del Perú, ja que es canviarà la sorra del desert per les pistes dures i l’altitud, ja que algunes es desenvoluparan a més de 4.000 metres d’altitud. La primera setmana ha estat dura. La segona promet més duresa i emocions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)