Editorial

L’EDITORIAL

El ciclisme i l’ombra del dopatge

La temporada ha començat, però tothom està més pendent de la situació de Chris Froome que de les novetats de la UCI

La primera divisió del ciclisme professional va començar ahir a la matinada, en el ja tradicional Tour Down Under australià. La temporada, però, està en stand bye, per dir-ho d’alguna manera, per la situació en què es troba el millor ciclista dels últims cinc anys, el britànic Chris Froome (Sky), amenaçat per una sanció pel seu positiu en l’última edició de la Vuelta. Els plans de Froome consistien aquest any a intentar el doblet Giro-Tour, que encadenaria després de la Vuelta, un desafiament certament històric i que manté els seus rivals, els seguidors i el seu equip a l’expectativa. Pocs ciclistes s’atreveixen a pronunciar-se sobre una decisió que afectarà el desenvolupament del 2018, i l’UCI també manté un silenci sepulcral en espera dels informes científics que presenti l’Sky.

Més enllà de la situació de Froome, hi ha més canvis rellevants. En totes les cuses del World Tour –Volta a Catalunya inclosa–, hi haurà un ciclista menys en cada equip. Això ha permès als equips alleugerir les plantilles i, per tant, els pressupostos. L’arribada de grans inversors àrabs –Emirates i Bahrain– i d’altres marques no ha tingut continuïtat i no hi ha hagut fitxatges multimilionaris, com el de Nibali i Sagan de l’any passat. Per als seguidors catalans hi haurà un interès especial a observar la progressió de Marc Soler i l’adaptació de David de la Cruz al transatlàntic de l’Sky.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)