Opinió

Dones

De moment, només tres estadis en tota l’Aràbia Saudita s’han modificat per a que entren les dones a veure els partits de futbol

L’últim partit de la lliga saudita entre l’Al-Ahli i l’Al-Batin, disputat a Jeddah, passarà a la història del futbol però no pel resultat –els locals van perdre 1 a 3–, sinó pel fet que per primer vegada es va permetre l’entrada de dones a l’estadi. Resulta increïble que això puga ser notícia, però és així. Fins ara les dones simplement no podien entrar als estadis de futbol a l’Aràbia Saudita.

La decisió encara no és perfecta. No només perquè les dones continuen vivint en un règim intolerable en aquell país, sinó perquè s’ha permès la seua entrada als camps de futbol però reservant una zona de l’estadi per a elles, els seus marits i els seus fills separada de la zona on seuen els altres homes. En el primer partit en què van poder acudir la part reservada de l’estadi encara va quedar mig buida.

De moment només tres estadis en tot el país s’han modificat per a que entren les dones a veure els partits. Hi ha tot de detalls que ningú no havia previst abans, com l’existència de serveis per a dones, que ha estat necessari construir a la zona on ara podran seure. En l’extremadament religiosa Aràbia Saudita dins els estadis hi ha capelles per a pregar a mig partit i en aquests tres estadis també ha estat necessari crear capelles per a dones.

Com sempre, aquesta petita victòria no s’ha guanyat perquè sí. Els darrers anys cada vegada més havien estat detingudes dones dins els estadis de futbol on accedien en molts casos disfressades d’homes.

En alguns partits, també petits grups d’afeccionades havien intentat d’entrar clarament com a dones, per tal de provocar problemes a la policia i remarcar la impossibilitat de portar a terme una regla tan absurda com aquesta. Al final, la persistència de la protesta ha fet forat i les autoritats s’han vist obligades a acceptar allò que hauria d’haver estat sempre normal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)