Opinió

Punt de campió

L’agònic empat del Barça a Sevilla (2-2) després de jugar un mal partit fa que l’equip segueixi imbatut en la lliga. En el pitjor partit del campionat, els gols de Suárez i Messi, en tan sols un minut i a les acaballes del matx, permeten pensar que si no has perdut jugant tan malament, potser no ho faràs... En aquest mes d’abril en què haurà de disputar set partits, el Barça sabrà si s’embutxaca els títols de copa i potser de lliga. La Champions haurà d’esperar, si és capaç d’eliminar la Roma, que avui jugarà l’anada al Camp Nou. Les nombroses ocasions del Sevilla, especialment en els contraatacs, van fer encendre les alarmes. No és normal que et creïn tantes ocasions de gol ni tan clares. Es va trobar a faltar Sergio Busquets, un futbolista clau en l’equilibri entre línies i, és clar, Messi, que quan va sortir va capgirar el resultat amb un gol excel·lent. La repetida cantarella de la sort dels campions va estar justificada en aquest partit. Per com va anar, en cas que el Barça hagués perdut s’hauria instal·lat una sensació de feblesa defensiva que hauria pogut afectar anímicament l’equip. Sortosament, no va ser així i ara cal mirar endavant i aprendre de les errades. Avui ens visita un equip italià, la Roma, que guiat des de la direcció esportiva per Monchi, ex-Sevilla, coneix bé el futbol espanyol. El fet de jugar el partit de tornada fora de casa dona molta importància al partit d’aquest vespre (20.45 h), al Camp Nou. Tots coneixem l’estil dels italians, terriblement competitius, que complica les coses. Els de Valverde saben que amb Messi tot és possible, però s’ha de millorar defensivament. Força Barça!