Opinió

Guia per a la final de la copa

La final de la copa de dissabte (2/4 de 10) no és un partit qualsevol. Caldrà anar-hi ben equipat i malgrat que puguin semblar massa coses, aquí n’hi ha deu d’indispensables per afrontar el partit amb un mínim de garanties democràtiques. Ens volen callats. Pobres il·lusos, dic jo.

1. Llaç groc

Mai havia quedat tan clar allò que els savis fa temps ens van dir: “La veritat ofèn.” Els carcellers i tots aquells que els donen suport a Espanya i a Catalunya es veuen reflectits en un mirall d’intolerància i d’autoritarisme que no poden suportar.

2. Article 20

Cal imprimir l’article 20 de la seva Constitució i posar-lo als nassos, si cal, de qualsevol agent de seguretat impertinent. Allà hi podrà llegir en el seu idioma que la seva carta magna reconeix (encara) el dret a expressar i difondre lliurament els pensaments, idees i opinions mitjançant la paraula, l’escrit o qualsevol altre mètode.

3. Xiulet

Petitó, ben amagadet i portat de casa –que no puguin acusar ningú de repartiment de material sediciós i bajanades diverses– serà extret i usat amb vehemència just en el moment que l’himne reial soni i que el rei aparegui a la llotja. Que ho tingui clar, per si encara no se n’ha adonat. Ni oblit ni perdó.

4. Estelada

Mentre la ridícula justícia espanyola encara ha de decidir si una bandera que representa la majoria absoluta al Parlament ha de ser prohibida, nosaltres anem a la nostra i que tothom vegi que el sobiranisme i la república han arribat per quedar-se.

5. Pin d’Alemanya

També farà emprenyar el personal més cavernícola. Ens en posem, de moment, un de petit perquè no sabem com acabarà l’extradició. Els que confiïn molt amb el Bayern en la Champions se’n poden posar un del club bavarès. Jo no ho faria.

6. Declaració Drets Humans

Portarem una petita còpia dels principals punts per lliurar-la amistosament als aficionats del Sevilla. Així podran llegir que el dret de l’autodeterminació està recollit en els pactes internacionals dels drets humans. Que tampoc ens hem inventat res, aquí.

7. Llapis de memòria

Un altre objecte menut. Hi posarem un resum de les millors imatges de les agressions dels piolins l’1 d’octubre als ciutadans catalans que anaven a votar i els entregarem als agents de la policia i de la Guàrdia Civil que trobem a l’estadi. “La veritat us farà lliures”, companys.

8. Foto del rei

Haurà d’anar acompanyada d’un encenedor per raons òbvies. Quan la cremem recordeu que és “todo legal”.

9. Samarreta groga

És fàcil que els ultres de torn facin saltar el llaç groc en sentir-se agredits en les seves parts més íntimes, però a veure com ho fan per treure’ns la roba en directe.

10. Mòbil ben carregat

En l’era de les xarxes socials tot s’ha de gravar i penjar en directe. TVE abaixarà el volum de la xiulada, com sempre, però això no evitarà que l’escoltin a tot el món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)