Editorial

L’EDITORIAL

La vergonya de justificar el setge al groc

Les actuacions del moviment d’alliberament nacional català tenen la virtut de deixar ben visible el pòsit autoritari de l’Estat espanyol, per ser benèvols amb el llenguatge. Cada vegada és més clar que com més se’l posa a prova, més la vessa, i que arribarà un dia que a l’Estat espanyol li faran passar vergonya pels atropellaments als drets i llibertats fonamentals que pateixen els ciutadans i les institucions catalanes des de l’1-O.

Perseguir el color groc és l’últim símptoma de la fallida democràtica. Intentar confiscar la llibertat, a més d’una actitud pròpia de règims totalitaris, és la imatge del fracàs absolut. Ahir el ministre de l’Interior Zoido va reiterar les estratègies de la vergonya. Va mentir –hi ha testimonis que expliquen que no només es van requisar samarretes amb lemes polítics–, va fugir d’estudi –qui, si no ell, és el responsable polític de les ordres que es van donar a la Policía Nacional– i va fer l’orni davant la diferència de tracte a uns –pancartes amb la paraula “llibertat” que es van quedar a fora– i altres que portaven símbols feixistes.

Tenen el poder i l’exerceixen amb tota l’arbitrarietat que convé a la seva ideologia reaccionària. Però a ulls del món queden retratats un dia rere l’altre. Occident comença a assimilar Espanya a règims com Turquia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)