Editorial

L’EDITORIAL

Com aprofitar el planter i Garcia Pimienta

El Barça ha apartat Gerard López del filial i hi ha situat Francesc Garcia Pimienta, el tècnic del juvenil campió de la Youth League que tres anys enrere ja era una bona opció per a molts quan el club va preferir Gerard. Amb Pimienta, de llarguíssima trajectòria a la Masia, s’assegura l’ADN Barça en el filial. Però queda per veure si tindrà les mans gaire lliures per continuar formant jugadors o està collat pels resultats. Sentint els responsables blaugrana ahir, no fa l’efecte que es vulguin replantejar la funció del Barça B i tot fa pensar que la continuïtat a segona A serà la prioritat.

Fa por un descens a segona B per la fugida de talent que podria desencadenar. Però el talent jove no es plantejaria marxar si la situació actual fos semblant a l’any després de l’arribada de Busquets i Pedro al primer equip. L’estímul per quedar-se era massa potent.

En qualsevol cas, s’han de tenir clars els conceptes. En un club d’aquesta dimensió, mantenir una estructura de planter com la del Barça requereix una inversió de primer nivell que només es justifica si l’escala de formació permet accedir al primer equip. Si els jugadors no hi arriben i acaben reforçant rivals –a vegades sent recomprats pel mateix Barça anys més tard– la inversió passa a ser una despesa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)