Opinió

Els somnis de Szymon Czubyk

La història de Szymon Czubyk, de qui vaig saber que existia prenent unes pintes amb el seu company de pis, el meu amic Álvaro de Grau, corresponsal de la SER i Marca a Manchester, ens porta als somnis de la seva família.

Szymon va néixer a Chelmza, fa divuit anys i va arribar a Anglaterra quan en tenia vuit amb la seva mare Zaneta, una senyora valenta que va tractar de donar-los, a ell i al seu germà Daniel, dos anys més gran, un futur millor. Van aterrar a Goole, un recòndit lloc entre York i Hull, perquè allà s’havia instal·lat el seu pare dos anys abans. Es van separar fa temps, i va ser amb la seva mare amb qui es va criar.

El seu ídol és Robert Lewandowski, perquè juga de 9 i és fan del Lech Poznan, on jugava el davanter del Bayern. Szymon va néixer a Chelmza, a tres hores en cotxe de Poznan, però és fan del Lech perquè ho era el seu germà gran i perquè, segons diu, “té els aficionats més bojos del país”.

A Goole va començar jugant a rugbi durant tres anys i no va ser fins l’any 2013 quan va canviar el meló per la pilota i va començar a ficar gols per als Town Tigers. En va marcar tants que el va fitxar l’equip gran del poble, el Goole FC. Un dia el va veure jugar Alan Lord, observador del Stockport i el va portar a l’acadèmia dels Hatters. Allà va passar per totes les categories fins arribar al sub-23, on va batre un rècord: va marcar en dotze partits consecutius, motiu pel qual va ser cedit al Raddclife. El dia del seu debut va trigar un minut a cridar “yes!”. Acumulava 23 gols en 13 partits. El Stotckport ja no s’ho va pensar i amb 17 anys li va signar contracte professional.

Cada dia agafa el tren per anar a l’entrenament i el torna a casa algun company, a Chapel Street, a la frontera entre Salford i Manchester, enfront del Black Lion, el pub preferit de George Orwell.

Ara que té núvia, Freya, ja no juga tant a la Play, però quan ho fa escull el Juventus o el Real Madrid. No li agraden els tatuatges, però sí anar al gimnàs i menjar ous regirats i cereals. La seva mare segueix vivint a Goole, i té dues feines, però el seu germà fa anys que viu a Manchester, on va arribar seguint la seva núvia, que estudia psicologia a la Universitat de Manchester i treballa en un magatzem de distribució de roba. Szymon va renovar contracte per dos anys, a 300 lliures al mes, que no és molt però en té per pagar el lloguer. En l’últim partit que va jugar li van donar catorze minuts i va tocar la pilota dues vegades.

“És un bon fill”, diu la seva mare, que somia que tingui una vida feliç. I ell somia guanyar-se la vida fent gols. Com el seu gran ídol, el davanter i golejador del Bayern de Munic, Robert Lewandowski.

El ‘pub’ de la setmana SECOND CITY 37 Blossom St, Manchester M4 6AJ
Un bar nou a Ancoats, un barri que creix com pocs en una ciutat que creix com poques. Tens sis teles i dues pantalles gegants. Per això ha estat referent per seguir la Champions. No s’hi menja malament, però el bon servei ho compensa tot. Hi recomano encaridament la visita.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)