Editorial

L’EDITORIAL

Rubiales i Subies per deixar enrere Villar

Luis Rubiales té a davant una tasca ingent, la de desmuntar i bastir de nou la federació espanyola de futbol, uns estaments i unes estructures de poder fetes a mida, dominades i administrades a conveniència per Ángel Villar durant 28 anys. La seva mà dreta serà Andreu Subies. El futbol català recuperarà pes en l’estat, mentre no es materialitzi un nou statu quo polític.

Rubiales ha derrotat el candidat de l’establishment, Juan Luis Larrea, amb una contundència (80 vots a 56) que s’ha de llegir com un desig de fer cau i net. Quan el candidat rupturista guanya, sol ser per un marge més ajustat. Els 24 sufragis de diferència ens diuen que Rubiales no només ha tingut el vot dels jugadors, també n’ha esgarrapat de molts altres col·lectius de l’assemblea. Desautoritzen tot intent de Villar –suposant que no quedés inhabilitat– per recuperar el poder en les eleccions del 2020 i també és una patacada per a Javier Tebas, que des de la LFP donava suport a Larrea perquè mai va pair que Rubiales li muntés una vaga quan liderava el sindicat de jugadors. Rubiales tampoc era l’home del CSD, i tot fa pensar que si Larrea va presentar més avals (70, per menys de 40 del seu rival) va ser perquè l’estructura de la RFEF va treballar per al delfí de Villar. Quan el partit s’ha jugat amb vot secret, a Larrea li han fugit pel cap baix 14 suports.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)