Editorial

L’EDITORIAL

Umtiti i el blindatge que continua

Amb la renovació de Samuel Umtiti, el Barça compra tranquil·litat. Primer, en l’eix de la defensa, perquè el francès és un puntal indiscutible d’aquesta línia. Solvència contrastada, ofici malgrat la seva joventut (24 anys) i respecte. Piqué, l’altre inqüestionable, és sis anys més gran; Vermaelen té tanta qualitat com propensió a les lesions, i la quarta plaça no es pot ni considerar que sigui propietat de Mina. Per tant, el Barça i Umtiti estaven abocats a una entesa per posar d’acord el salari del jugador amb el seu impacte en el joc. El neguit que havien generat les temptacions econòmiques de la Premier i les allargues que ha tingut la negociació ha quedat enrere.

Amb l’ampliació i millora de contracte d’Umtiti, el Barça també prossegueix l’operació de blindatge del nucli dur de la seva plantilla. Quan es renegociï el contracte de Busquets, la immensa majoria dels titulars i els jugadors amb més projecció tenen clàusules de rescissió de 200 milions en amunt, i molts estaran en els 400 o més, és a dir, fora de l’abast dels clubs amb propietaris capriciosos, si és que volen complir les regles financeres. Apujar les clàusules té un preu –han de guardar una certa proporció amb els salaris que es paguen als jugadors– però la tranquil·litat no en té, de preu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)