Opinió

L’hora del mundial de Rússia

Demà comença la copa del món de Rússia. Possiblement el títol més preuat en el món del futbol. Durant les properes setmanes veurem diferents estils en les diverses seleccions en la forma d’interpretar aquest esport. Algú va dir que el futbol es juga amb el cap i es materialitza en les parts acceptades pel reglament. Ja podem deduir que apareix la creativitat i el físic com a referents bàsics per determinar la manera de jugar dels diferents equips. Algunes seleccions fonamenten el seu joc en la solidesa i el rigor tàctic, en canvi d’altres seleccions ho fan amb la possessió de pilota, tècnica i definició per damunt de tot. Ja ho hem pogut veure en partits amistosos amb seleccions com Marroc o Tunísia més pendents de mantenir a zero la seva porteria, els que els anglesos diuen Clean sheet, com a opció fonamental i òbviament si és possible marcar gol a la contra o a pilota aturada (estratègia), recurs molt emprat per la majoria d’equips.

En l’altre extrem hi ha les seleccions tècniques com les del Brasil, Espanya o la sempre totpoderosa Alemanya, que és un ferma candidata a tornar a guanyar el títol. És una gran notícia que Neymar, un cop recuperat de la seva lesió, pugui formar part de la selecció del Brasil i, per descomptat, que jugui el millor jugador del planeta, Leo Messi, amb el combinat argentí, així com Cristiano Ronaldo amb Portugal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)