Opinió

Clima electoral a can Barça

El mandat de Josep Maria Bartomeu no s’acaba fins al 2021. És a dir, que encara li queden tres anys més per seguir desenvolupant el seu projecte, àmpliament aprovat pels socis en les últimes eleccions a la presidència del club. El FC Barcelona és tan singular, però, que fa que al voltant de l’entitat ja s’estiguin movent diverses persones amb la intenció de presentar batalla en els propers comicis. En breu ja es començarà a respirar cert clima electoral en l’entorn, que en cap cas ha de significar que pugui ser un factor de desestabilització mentre es visqui amb naturalitat i sense temors. Ara bé, no ens hem d’enganyar i tothom sap que al voltant del Barça sempre s’hi han mogut molts interessos i que més soroll del normal segur que n’hi acabarà havent. El club ha demostrat de sobres que està capacitat per sobreviure en un escenari com el que s’obrirà segurament la propera temporada. Perquè no s’ha d’oblidar que tot això vol dir que en l’horitzó hi ha un procés democràtic per escollir nou president i que la massa social del club està viva, té inquietuds i vol participar en el futur de l’entitat.

Se sap que l’actual president, Josep Maria Bartomeu, no es pot presentar però que la intenció és que de l’actual junta directiva aparegui un candidat continuista. Durant molt de temps s’havia parlat que seria Jordi Cardoner, que mai ha amagat que li faria il·lusió ser president, però en els últims mesos els rumors que sempre sorgeixen al voltant del club assenyalaven que l’escollit podria sortir d’entre algun directiu nou que entrés a la junta després de les sortides que es van produir, com les de Susana Monje, Carles Vilarrubí i Jordi Monés. Encara queda molt temps, perquè Bartomeu en cap cas té previst avançar les eleccions, però caldrà veure què acaba passant. Podria ser, també, que algun directiu actual volgués començar a fer passos endavant per presentar-se.

Qui ja ha sortit a la llum pública per anunciar que concorrerà a les eleccions és l’empresari de Granollers Víctor Font. Present en la llista de Marc Ingla el 2010, va renunciar a presentar-se als comicis del 2015 perquè el seu projecte innovador que proposa per al club encara estava verd i no tenia la viabilitat necessària per reclamar la confiança del soci del Barça. Ara, tres anys després, considera que és el seu moment i anirà a totes. Font considera que el club blaugrana està enmig d’una tempesta perfecta i que la seva proposta, tant pel que fa a l’àrea esportiva com a l’econòmica i social, farà que l’entitat sobrevisqui a tots els seus competidors. No té intenció de fer una oposició dura però no pensa mantenir-se callat quan sorgeixin temes d’envergadura que afectin el FC Barcelona. I un d’aquests pot ser el que acabi passant amb la planificació esportiva d’aquest estiu, amb els canvis en la secretaria tècnica o el desgavell que ha suposat tot l’assumpte de l’intent fallit del fitxatge de Griezmann.

I al marge de la candidatura continuista i de la de Víctor Font, ben segur que altres persones ja s’estan movent per veure si poden presentar alguna altra proposta. Un d’aquests podria ser Joan Laporta. L’expresident no va poder batre Josep Maria Bartomeu en les últimes però es va acomiadar amb un “no surrender”, així que no se’l pot descartar. Com tampoc que aparegui un outsider que reclami una oportunitat per a algú que suposi un autèntic foc nou per al Barça. Ja ho veurem.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)