Opinió

Què s’espera de Luis Enrique

No era cap secret que una de les motivacions de Luis Enrique sempre havia estat ser seleccionador espanyol. Així ho va reconèixer l’octubre del 2015, l’any en què va aconseguir el triplet amb el Barça. “M’encantaria”, va assegurar. Doncs bé, aquest moment ja ha arribat. Posa punt final al seu any sabàtic per posar-se al capdavant d’un equip que, com quan va arribar al Barça, necessita una forta sacsejada per tornar a ser competitiu. El fracàs de la roja en el mundial de Rússia obligava la nova federació presidida per Luis Rubiales a buscar un nou entrenador amb caràcter, personalitat, ganes de treballar i les idees clares. Luis Enrique té totes aquestes qualitats. Si fa no fa, arriba en una situació bastant similar a la que va viure al FC Barcelona, quan li va tocar agafar el relleu de Gerardo Martino a la banqueta. També en aquell moment l’equip blaugrana necessitava tornar a agafar impuls, que els jugadors s’oblidessin de vicis adquirits i tornar a recuperar algunes de les senyes d’identitat que semblaven perdudes. Això sí, introduint alguns matisos al joc de posició i possessió, marcat pel trident que tenia a la plantilla. El seu pas pel Barça, però, va ser un èxit, amb nou títols en tres temporades, malgrat que en l’últim any només es va poder aconseguir la copa del Rei.

Sincerament, a mi l’èxit o el fracàs de la selecció espanyola en les competicions on participi em preocupa més aviat poc, per no dir gens. El que m’interessa és com afectarà el Barça que Luis Enrique sigui seleccionador espanyol i què pot esperar el club a partir d’ara d’ell tenint en compte que l’asturià no només ha estat jugador, capità i tècnic de la casa, sinó que en més d’una ocasió s’ha declarat com un culer més. Aquest és, precisament, un dels recels amb què es miren aquest nomenament des de Madrid. L’asturià ha estat un flagell per al madridisme en els últims anys, però esperem que tot això no el condicioni i que pugui actuar amb llibertat i sota el seu pensament en tot moment. També pels seus elogis cap a Catalunya i als catalans que va fer no fa pas gaire. Caldrà estar atents a veure com actua Luis Enrique quan li toqui fer convocatòries de partits amistosos perquè ben segur que seran mirats amb lupa. Des de Madrid i des d’aquí. No s’ha d’oblidar tampoc que dirigirà jugadors que ja havia tingut a les seves ordres al Barça i que també s’estarà pendent del joc d’equilibri dels pesos en la selecció. Sergio Ramos, com a capità, és el jugador que més talla el bacallà en el combinat espanyol però ja sabem que a Luis Enrique li agrada liderar els grups que entrena i, en el cas que sigui difícil, arribar a lideratges compartits. Hi ha jugadors com Sergio Busquets, a qui coneix molt bé, al qual potser els tocarà fer un pas endavant a partir d’ara.

El que sembla segur és que la notícia del nomenament de Luis Enrique va ser rebuda amb molta alegria per Sergi Roberto, un futbolista que incomprensiblement no ha anat al mundial de Rússia malgrat ser titular indiscutible en el campió de la lliga i de la copa del Rei. Seria molt estrany que el reusenc no passés a convertir-se en una peça rellevant en el projecte de l’asturià en les dues temporades vinents. Qui potser no està tan satisfet és Jordi Alba, que va tenir algun xoc amb Luis Enrique en la seva última temporada, sobretot quan va canviar el sistema. Ho tindrà en compte a partir d’ara o farà net amb el seu passat blaugrana? Caldrà esperar als primers moviments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)