Opinió

Deures d’estiu

El Barça de Valverde té molta feina a fer si el seu objectiu és millorar el paper de la temporada passada

El Barça inicia demà la nova temporada i, com és habitual, ho farà sabent que alguns dels que hi són no hi seran, que alguns que hi seran encara no hi són i d’altres no sabem si finalment hi acabaran sent. No és res anormal. Tot entrenador del Barça ha d’assumir que seleccions, gires i mercat fan impossible començar la pretemporada en condicions, tots junts, descansats i identificats. Demà, amb Rakitic, Umtiti, Dembélé i Vermaelen a Rússia jugant-se el mundial; Busquets, Alba, Piqué, Coutinho, Messi, Suárez, Ter Stegen i Mina de vacances; Paulinho i Iniesta amb les maletes fetes per marxar; Andre Gomes i Aleix Vidal buscant-se equip, i Marlon, Samper, Munir i Rafinha tornant de cessions camí de no se sap a on, allò que el Barça torna a la feina, més que a tòpic sonarà a eufemisme.

No tot són males notícies. El central Lenglet i el migcampista Arthur Melo sembla que ja tenen taquilla reservada al Camp Nou, i el club treballa perquè arribi almenys un jugador més, probablement migcampista. No està tot perdut, però de feina n’hi ha per donar i vendre sense aturar-nos a l’operació sortida. Per exemple a la porteria, on no és segur que Cillessen continuï, perquè vol i mereix més que guanyar copes, i té ofertes. La qüestió és per quant i qui el substituirà.

A la defensa, Lenglet competirà amb Piqué i Umtiti, i això és bo, però la qüestió del quart central no està resolta. Els gols de Mina a Rússia el converteixen en un bon negoci per al Barça, però no en el central que voldria Valverde; i Vermaelen només és garantia d’incertesa per les lesions. La banda esquerra estaria resolta, però la dreta es manté en la interinitat d’un Sergi Roberto més dotat per reforçar i marcar perfil al mig del camp que per impermeabilitzar la defensa. Busquets i Rakitic són l’única realitat tangible d’un mig del camp que ja feia curt quan hi eren Iniesta i Paulinho. Ara que no hi són, la incorporació de Carles Aleñà –magnífica notícia– i el fitxatge d’Arthur no ho resolen tot. Serà Coutinho, de facto, el substitut d’Iniesta? Tindrà Denis un paper diferent al dels últims dos anys? Qui donarà relleus a Busquets? El tercer fitxatge serà perfil Rabiot (PSG), perfil Willian (Chelsea) o perfil De Jong (Ajax)? Es treballa amb la perspectiva de deixar espai al talent de la Masia (Oriol Busquets, Riqui Puig...).

En atac, amb Messi i Suárez comandant les operacions, les grans qüestions seran si Dembélé assumeix el rol que se li suposa i si la resta arriba tal com cal perquè Messi pugui descansar més a l’hivern per arribar fresc a l’etapa decisiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)