Opinió

Cal començar a tancar sortides

Presentats Arthur Melo i Clément Lenglet com a nous jugadors del FC Barcelona, el club es pren un respir pel que fa al capítol d’altes en el mercat de fitxatges. Encara falta una última peça per tancar, que tant pot ser Rabiot com De Jong, però les negociacions per aquests dos futbolistes es faran amb calma, sense cap mena de pressa. La prioritat, ara mateix, és començar a trobar sortides per a tots els transferibles que hi ha en la plantilla en aquests moments. No és cap secret que Ernesto Valverde vol treballar amb una plantilla curta, si pot ser de 22 jugadors, i que si al llarg de la temporada necessita algun reforç li agradaria poder mirar avall i donar alguna oportunitat a algun jove del planter. El missatge que s’intenta enviar és que es vol tornar a posar en funcionament l’ascensor entre el filial i el primer equip després d’uns anys en què aquest últim pas havia quedat esguerrat per culpa del temor dels tècnics a fer confiança en algunes joves promeses i els múltiples fitxatges de dubtosa qualitat que es van fer per al Barça B amb l’objectiu fallit de salvar la categoria. La decisió de fer fitxa a Carles Aleñá per al primer equip i de tenir Oriol Busquets en el radar del primer equip van en la bona direcció.

El dia 24 el primer equip marxa a la gira pels Estats Units i la secretaria tècnica encara té massa temes a resoldre sobre la taula. Pep Segura, Éric Abidal i Ramon Planes tenen moltíssima feina a fer aquesta setmana per ni que sigui alleugerir una mica la plantilla abans d’iniciar aquesta segona fase de la pretemporada. No ha de ser agradable per a Valverde estar treballant aquests dies amb futbolistes amb els quals no compta, ni tampoc per a ells, pel risc que suposa que es puguin lesionar. El club blaugrana s’està trobant amb el problema de cada estiu, que li costa Déu i ajuda tancar operacions que siguin del grat de totes les parts. En el Barça els jugadors tenen unes nòmines envejables i es fa molt difícil, per no dir impossible, que cap altre club se’n pugui fer càrrec. Els possibles compradors, per intentar aproximar-se a les xifres desitjades pels futbolistes, llavors reclamen al club blaugrana que rebaixi les pretensions a cobrar per un traspàs o que s’avingui a deixar-los marxar mitjançant una cessió. La situació és perversa per als interessos del FC Barcelona, i es repeteix estiu rere estiu. I més encara en la situació en què es troba el Barça actualment, amb la necessitat imperiosa de reduir massa salarial, disparada pels sous astronòmics de les seves estrelles i les renovacions i millores de contracte de tots els futbolistes que any rere any van acumulant títols per a les vitrines del museu del club.

El Barça volia aconseguir uns 100 milions d’euros en vendes aquest estiu, però veient com li està costant tancar les operacions potser caldrà rebaixar aquestes pretensions. Els 50 milions per Paulinho es cobraran més endavant. Hi ha massa casos pendents per resoldre, i això no és còmode per a ningú. André Gomes, Aleix Vidal, Rafinha, Munir, Marlon, Douglas i Yerry Mina necessiten trobar un equip més aviat que tard perquè a tothom li agrada conèixer el seu futur tan aviat com sigui possible però el Barça ja comença a estar fart de regalar jugadors o de deixar-los marxar cedits per tornar a trobar-se amb el mateix problema l’estiu següent. Aquesta setmana, abans de marxar cap als Estats Units, per al bé de tothom, s’hauria de tancar alguna operació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)