Opinió

Seure a taula

Griezmann és un dels millors, però per respecte a Messi i a Cristiano encara ha de demanar permís per seure a la seva taula

Fa uns dies Antoine Griezmann va deixar entreveure que ja era al nivell futbolístic de Messi i Cristiano fent servir la taula com a referència. Griezmann és un grandíssim jugador i, per uns quants milions més, en aquests moments la majoria de la parròquia blaugrana li estaria fent la gara-gara. El futbolista francès ha pecat una mica de superb perquè en aquests moments i des de fa 10 anys Leo Messi menja sol. També és cert que si Messi no fos un dels nostres i Cristiano no ens fes tanta ràbia, hauríem de reconèixer que el portuguès ha estat l’únic en disposició de compartir taula amb l’argentí per la seva qualitat, la determinació en el joc i el palmarès.

A l’altra banda d’aquesta absurda polèmica trobem Sergio Ramos, un jugador que ens té acostumats a dir-les pel broc gros. Però en aquest cas no ha estat així. Sense entrar a valorar els comptes personals que Griezmann i Ramos tenen pendents, el de Camas va donar una resposta prou futbolera recordant que jugadors com ara Totti, Buffon, Xavi, Maldini, Iniesta i Casillas han estat àmpliament reconeguts pel món del futbol però cap d’ells ha guanyat la Pilota d’Or. No sempre guanyen els millors, però aquests que va anomenar Ramos han compartit època amb dos monstres que s’han repartit les darreres 10 edicions d’aquest preuat guardó. En el futbol i en la vida un s’ha d’emmirallar en els millors, i Griezmann ho és, però per respecte a Messi i a Cristiano encara ha de demanar permís per seure a la seva taula.

Jo, si pogués escollir, i posats a somiar, que és de franc, asseuria en una taula del restaurant Miramar de Llançà Messi i faria venir Xavi de Qatar, Guardiola de Manchester i Cruyff d’on sigui per presidir la taula. No hi ha res com escoltar com parla de futbol la gent que en sap, que ho ha viscut, que ho ha gaudit i ens ha fet gaudir, que ho ha patit i ens ha fet patir, que ha deixat un llegat més enllà de l’esport... A més a més, i per documentar-ho, li diria a Ferran Correas que ens escrigués la crònica per a L’Esportiu, a Xavi Torres i Santi Padró que ho immortalitzessin en un d’aquells documentals que editen com ningú i a Ricard Torquemada que els fes quatre preguntes futboleres a cadascú. Jo amb els meus companys de Ni un dia a casa m’ho miraria embadalit des de la cuina, fent companyia a Paco Pérez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)