Editorial

L’EDITORIAL

Jugar en data FIFA, un trànsit cap a l’objectiu

Un dels primers temes que vol afrontar Joan Soteras, flamant president de la Federació Catalana de Futbol, és demanar permís a la federació espanyola perquè Catalunya pugui jugar partits en dates FIFA. Per la via esportiva no tindrem el reconeixement i l’ingrés a la UEFA. Només l’aconseguirem per la via política. Per això encara cal demanar permís. Res essencial no ha canviat, però ara hi ha una conjuntura favorable –l’expresident de la FCF Andreu Subies mana molt a Madrid– que permet demanar-lo amb expectatives d’èxit. Ja ho ha fet el País Basc, que jugarà un partit l’octubre.

El model de partit nadalenc està esgotat. Costa trobar jugadors –agraïment sentit als fidels–, costa trobar rival i les convocatòries molesten a segons quins clubs regits per personatges amb principis democràtics molt febles. Jugar en data FIFA no arregla tots els problemes –els cridats per les seleccions estatals no estaran disponibles–, però alguns sí. En tot cas, ens hem de prendre aquesta fase amb esperit positiu, com una etapa que ha de renovar energies en el trànsit cap a un objectiu final que tenim perfectament definit, al qual sabem que no arribarem si no fem compatible la gestió de la realitat diària amb el manteniment d’una temperatura reivindicativa cada cop més alta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)