Editorial

L’EDITORIAL

L’exemple de Guardiola, i ens en calen més

A Pep Guardiola ningú li ha demanat que vagi a visitar els presos polítics a Lledoners. L’hi ha empès la seva consciència que allà, a Puig de les Basses i a Mas d’Enric hi ha polítics i ciutadans en presó preventiva des de fa més d’un any per haver defensat el vot com a manera més digna de construir, d’exercir la democràcia.

Guardiola se n’ha fet un tip, de significar-se. Soci d’Òmnium, lector de manifestos, col·laborador de múltiples iniciatives, portador de llaç groc –amb els problemes que li ha causat en la Premier– i ara, anant a Lledoners.

L’entrenador del City ja fa temps que aplica el seu codi ètic personal sense preocupar-se gens ni mica de les represàlies. Hi ha pocs catalans que s’ho puguin permetre, però ell és un dels escassos i honorables exemples que aguanten la pancarta de la llibertat dels presos polítics i de la innegociabilitat del dret a decidir. El futur dels pobles l’acaben decidint tard o d’hora els seus ciutadans amb el grau de compromís que estiguin disposats a assumir. I els esportistes també són ciutadans. No s’hi val a refugiar-se en una falsa equidistància sota el pretext de protegir el negoci, perquè d’una manera o altra tots en tenim, de negoci. El més gran, la supervivència del país, que Guardiola ahir va tornar a defensar amb l’exemple.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)