Opinió

Com si fos una final

És el millor partit de bàsquet femení que es pot veure a l’Estat i Girona serà una olla a pressió

Fontajau vorejant el ple absolut i amb moltíssimes ganes que torni a ser una nit per al record. Fa dies que a Girona s’espera amb candeletes l’enfrontament entre l’Spar Citylift i el Perfumerías Avenida que es disputarà, demà al vespre, al pavelló de la capital gironina. És el millor partit de bàsquet femení que ara mateix es pot veure a l’Estat. I el públic ja frisa perquè la pilota es posi en joc. Se li té ganes, a l’Avenida, i Fontajau, aquest cop sí, serà una olla a pressió. L’acomodament del públic gironí, habitual en la fase regular i en els partits de tràmit, es deixa de banda quan el visitant és l’etern rival. Demà, l’ambient serà espectacular i el pavelló estarà ple a vessar. Fins i tot s’obrirà la grada jove retràctil. Se li haurà de posar desengreixant, perquè fa moltíssim temps que no es toca.

I, a la pista, molt de talent. Però molt. Palau, Domínguez, Murphy, Elonou, Martínez, Givens, Hampton, Robinson, Colhado, de Souza, Buch, Edelbrink... Qualitat excepcional a les dues bandes. Segurament, l’any en què les forces tendeixen més a igualar-se. L’Avenida, fins ara, sempre ha anat un pas endavant. Des de la consecució d’aquella excepcional Lliga de l’Uni, el 23 d’abril del 2015, les de Salamanca no han deixat escapar cap títol estatal. I per la part gironina hi ha ànsia, en el bon sentit de la paraula. Hi ha ganes, il·lusió, desig de competir i de fer un pas endavant. Al seu davant, hi haurà un equip que només sap jugar a guanyar. I que quan defensa, mossega. Per tant, malgrat que només sigui un partit més de la fase regular, es disputarà com si fos una final. Un partit entre aquests dos equips no s’entén de cap altra manera.

No hi ha res en joc, deia. Però el desenvolupament del partit i el resultat final pot tenir una incidència psicològica en els dos conjunts. Si la victòria es decanta cap a la part gironina, indubtablement serà un salt mental molt important. El mur ja no serà infranquejable. L’equip pot guanyar una confiança que no té preu. En canvi, si l’Avenida torna a guanyar, es perllongarà el malefici. Poden persistir els fantasmes, el vull i no puc... Però, en definitiva, acabaran sent sensacions, res més que això, però que caldrà saber vehicular bé, tant si són en un sentit com en un altre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)