Editorial

L’EDITORIAL

Una copa complicada

El Barça comença avui la defensa del títol de la copa de bàsquet que va aconseguir de forma sorprenent la temporada passada. Aquesta vegada, i per primer cop des de fa quatre temporades, el conjunt blaugrana estarà acompanyat d’un altre equip català, el Divina Joventut. Tots dos afronten un torneig sempre complicat, que aquesta vegada es disputa a Madrid, una ciutat que no era l’escenari de la copa des de feia vuit anys, i que no cal recordar que no té un ambient precisament favorable als catalans en aquests dies en què es jutja els líders independentistes al Tribunal Suprem.

El joc, però, es dirimeix a la pista, i el Barça afronta el torneig amb moltes garanties. Debutarà contra el València i només es trobaria amb el Real Madrid en una hipotètica final. El Barça comparteix la condició de favorit amb el Real Madrid, campió d’Europa i de lliga. Tots dos s’han repartit els nou últims títols –cinc el Madrid, quatre el Barça–. L’última copa que no han guanyat ni blancs ni blaugrana va ser el 2009, quan es va imposar el Baskonia. Malgrat tot, un torneig amb tres partits quasi consecutius està molt més obert a les sorpreses que la lliga o l’Eurolliga, i és aquí on tots els equips tenen les seves possibilitats. També el Joventut, que malgrat les baixes, arriba a la copa amb ganes de fer-la grossa. L’equip de Carles Duran està fent una temporada magnífica, i tot i que debuta contra el Baskonia i es trobaria amb el Real Madrid en les semifinals, no renuncia a res.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)