Opinió

Regala’ns una foto més, Messi

Arriba la setmana amb els dos clàssics contra el Real Madrid, i tots dos al Santiago Bernabéu. El primer, demà en la copa del Rei, en què el Barça està obligat a marcar després de l’empat a un de l’anada al Camp Nou, i dissabte el de lliga, on els blaugrana tenen una magnífica oportunitat per enterrar qualsevol opció dels madridistes en el campionat. Si estan a nou punts pràcticament ja es poden donar per descartats, si la distància s’amplia a dotze el repte per als blancs es convertirà en una quimera. Sense tenir en compte el cop moral que suposaria per al Madrid dues hipotètiques victòries del Barça al seu feu en una mateixa setmana. L’objectiu, no ens enganyem, també és difícil per als d’Ernesto Valverde. Si ja és, per si mateix, complicat guanyar al Santiago Bernabéu, fer-ho consecutivament en dos partits pot semblar gairebé un impossible. El Barça de Messi, però, ho pot fer. Té arguments suficients per aconseguir-ho.

El més important de tots ells és que a Messi se’l veu amb moltes ganes i motivat per fer-la grossa a Madrid. Després d’eliminar el Sevilla en la copa del Rei va assegurar que l’equip no renunciava a cap títol, i l’altre dia, després del seu trio de gols contra el conjunt andalús, va insistir en el mateix missatge i es va felicitar perquè després d’uns partits fluixos l’equip es va retrobar amb el joc en una bona segona part. L’equip blaugrana està preparat per al doble repte al Bernabéu. L’estadi madridista ja ha tingut en les últimes temporades moltes decepcions quan el Barça l’ha visitat. La famosa por escènica no existeix per enlloc. Per contra, a Madrid sí que tenen pànic a Leo Messi, i segur que no estan gaire tranquils després de veure la seva exhibició de l’altre dia contra el Sevilla. Es fregaven les mans pensant que el millor futbolista del món no arribaria al cent per cent després dels petits problemes físics que va tenir fa unes setmanes. Ja pot menysprear-lo, Vinicius, perquè encara no ha patit en les seves pròpies carns el que és capaç de fer Messi quan està en un moment màgic de forma. Al Barça ja li va bé que el vagin provocant perquè és llavors quan apareix la millor versió de l’argentí. Que es calcin en el Madrid si Messi té el dia. Només cal repassar una mica les seves xifres al Santiago Bernabéu perquè comencin a tremolar. Ha jugat fins a 19 vegades al feu madridista i els ha marcat un total de 15 gols. Ha sortit victoriós deu cops i ha deixat actuacions i imatges per a la història, com per exemple la fotografia d’aquest article. El de demà serà el clàssic número 40 que jugarà Leo Messi, així que també arribarà a una xifra especial. En total són 26 gols els que ha marcat a l’etern rival. Curiosament, és més letal al Bernabéu que no pas al Camp Nou.

El Real Madrid té un cert avantatge perquè va marxar de Barcelona amb un bon resultat, però ara mateix és un equip immers en els dubtes. La millora experimentada fa unes setmanes ja queda enrere i la confiança que van aconseguir s’ha esvaït després de la mala imatge que van oferir al camp de l’Ajax, on van assolir una victòria molt enganyosa, o la derrota contra el Girona a casa i la penosa imatge al camp del Llevant, on només van poder endur-se els tres punts gràcies a una actuació arbitral i del VAR més que discutible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)