Editorial

L’EDITORIAL

Una cita per abocar-s’hi

Montilivi viurà aquest vespre un esdeveniment que ho té tot per convertir-se en excepcional. El futbol, com a mitjà d’expressió del talent esportiu, és un vehicle sensacional per exhibir el potencial d’un país, i Catalunya, per moltes lesions i boicots que patim una convocatòria rere l’altra, en té i el demostra. El triomf de Veneçuela contra l’Argentina apuja les expectatives.

A la gespa hi ha competitivitat garantida. Més de dos anys d’absència de la selecció és molt de temps. I el moment que viu el país és greu i llarg. Per part veneçolana aflora l’orgull d’un equip que ha estat víctima de l’intent d’utilització política per part del delegat a Espanya de l’autoproclamat president Juan Guaidó. Com Catalunya, Veneçuela també viu en un estat d’excepció, sotmès a un règim de qualitat democràtica escassa que vol deixar enrere sense gaires garanties que el canvi sigui per bé. Veure-hi més paral·lelismes o més diferències amb el cas català és qüestió de cadascú.

Montilivi s’omplirà per l’interès esportiu de l’esdeveniment i per l’aparador reivindicatiu d’un país que té representants electes i líders civils exiliats o bé empresonats i jutjats per raons polítiques. D’altra banda, ahir va fer tres anys de la mort de Johan Cruyff, el geni que va canviar la història del futbol i que també va ser seleccionador català. “Si vols una cosa, fes-la”, era una de les seves expressions més repetides, que avui pren categoria de llegat. Que la nit a Montilivi sigui digna del mestre i de tot un país.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)