Opinió

Una aposta molt arriscada

Fins al 2021 no estan previstes noves eleccions a la presidència del FC Barcelona. L’actual màxim dirigent del club, Josep Maria Bartomeu, no s’hi podrà presentar i encara s’ha de veure qui serà l’escollit entre l’actual equip directiu per encapçalar la candidatura continuista que haurà de lluitar a les urnes per prosseguir l’actual projecte. Bartomeu marxarà, molt possiblement, molta feina per fer, sobretot a l’Espai Barça, que sembla aturat per les dificultats d’aconseguir rebaixar el deute als 200 milions d’euros, una de les condicions, entre altres problemes. Hi ha debat sobre qui serà el cap visible d’aquest nou equip. Fa uns anys es donava per descomptat que seria Jordi Cardoner, però en els últims temps han anat apareixent més noms, com el de Xavier Vilajoana o el de Maria Teixidor. També el d’un hipotètic nou directiu que podria entrar en la junta en els últims mesos de mandat, encara que caldrà veure què acaba passant perquè, de moment, tot això són especulacions amb menys o més fonament.

El que sí que ja sabem segur és que Josep Maria Bartomeu està intentant posar tota la carn a la graella per marxar del club amb un gran balanç de títols sota el braç i facilitant la feina al candidat continuista perquè es presenti a les eleccions amb èxits dels quals poder presumir. No oblida l’actual president que la seva victòria a les urnes en les passades eleccions es va sustentar en aquella doble fotografia, la del triplet i la del trident. Bartomeu va capitalitzar els triomfs de l’equip i presumint de tenir tres dels millors jugadors del món, Messi, Neymar i Luis Suárez. L’aposta és arriscada perquè l’acumulació d’estrelles no garanteix els èxits esportius i perquè reunir aquesta aglomeració de figures sempre és un risc esportiu i també econòmic. Però Bartomeu sembla que està disposat a tot per tornar a reunir el famós trident que li va permetre la victòria electoral, i sumar-hi Griezmann i, si fem cas del que s’ha dit, també Dembélé. Una col·lecció de cromos com mai s’ha vist i que podria suposar més d’un maldecap a Ernesto Valverde a l’hora de fer un equip compensat i quan toqui repartir minuts. Ningú voldrà tastar banqueta. Però Bartomeu vol, com a mínim, una altra Champions abans de deixar la cadira presidencial. Després dels fracassos de les dues últimes temporades farà tots els possibles per tornar a regnar a Europa. Els pesos pesants de la plantilla també volen Neymar, vivint del record del 2015 i d’aquella final de Berlín, però obvien que el retorn del brasiler també pot ser una bomba de rellotgeria si no s’acaben complint els objectius.

La de futbol no és l’única copa d’Europa que persegueix el president abans no esgoti el mandat. També vol plegar deixant una altra Eurolliga a les vitrines del club. El tot o res, en les dues seccions més importants del FC Barcelona. Els fitxatges del bàsquet que ja estan gairebé tancats deixarien en mans de Pesic una de les millors plantilles en la història del club blaugrana: Higgins, Davies, Mirotic i Abrines, tots ells indiscutibles i que apujaran el nivell però també el llistó de l’equip. Si tot s’acaba confirmant, l’aposta arriscada de Bartomeu pot definir què passarà a les urnes el 2021.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)