Opinió

Revolució a la Masia

Anar contra corrent acostuma a desgastar tant que el sentit comú aconsella girar cua i tornar cap a casa. La vida és més fàcil. Denunciar en tants articles que la Masia està malalta no és agradable perquè és un dels símbols de l’afició. Quasi, per resumir-ho, estaríem parlant de Messi; el Camp Nou i els seus socis, i, com dèiem, la Masia. La santíssima trinitat culer. Hem parlat molt dels problemes en la gestió integral i, com a conseqüència, del fet que des que Sergi Roberto es va consolidar en el primer equip l’any 2013, cap altre jugador de la casa hagi esdevingut titular al Camp Nou. Massa temps. Encara que hi ha aficionats que s’empassen les excuses de certs directius o executius desinformats, el problema no ha estat ni la sanció de la FIFA ni tenir millors o pitjors generacions. Tothom que viu al voltant de la Masia sap perfectament què passa.

Doncs bé, al final sembla que Josep Maria Bartomeu s’ha convençut que la Masia, efectivament, està malalta. Per fi s’ha deixat aconsellar pel responsable de l’àrea, el directiu Xavi Vilajoana, exfutbolista, hereu de les idees de Laureano Ruiz i jugador blaugrana en l’era Cruyff, expert en la matèria. El debat ha provocat l’adeu del vicepresident Jordi Mestre i alguna ferida interna més, però el convenciment que tocava canviar també ha estat compartit pels altres dirigents de l’àrea futbolística, Javier Bordas i Sílvio Elias.

Moviments pel que fa als fins ara responsables: Guillermo Amor podria seguir en el planter (tot i que l’entitat estudia també l’opció que només faci de portaveu del primer equip); amb José Mari Bakero hi ha una conversa pendent (el seu futur es podria complicar); Jordi Roura ja no serà el director del planter i passarà a exercir feines en el Barcelona B, i Aureli Altimira treballarà al camp amb els joves infantils, cadets i juvenils.

El president encara ha de confirmar els dos noms amb més jerarquia del nou organigrama, però hi ha trets diferencials interessants: l’estructura del planter recupera el Barça B i l’àrea de juvenils, fins ara traspassada al futbol professional a les ordres de Pep Segura. L’àrea de Metodologia, fins ara dependent de la de Coneixement, torna al futbol de base amb un protagonisme destacat. Paco Seirul·lo dirigirà un equip de set persones que hauran de garantir que el mètode Barça s’ensenya amb rigor als entrenadors i als jugadors. Una altra diferència: els entrenadors tindran un perfil més de formador i menys d’entrenador: cal que els jugadors arribin al Barça B tan formats que l’entrenador del primer equip no tingui cap excusa per no obrir la porta. El currículum de títols dels entrenadors o dels mateixos jugadors no són importants... tot i que és evident que la formació (amb més mitjans que cap altre club) porta èxits. En aquesta línia, el club ha confiat per a aquesta nova etapa en els entrenadors de la casa que ja estaven treballant a l’Escola Barça. Al marge de l’arribada inesperada de Víctor Valdés (juvenil A), només un entrenador (benjamí B) ha estat incorporat d’una altra entitat –CF Damm.

La llista dels entrenadors és aquesta: Víctor Valdés (juvenil A), Franc Artiga (juvenil B), Sergi Milà (cadet A), Marc Serra (cadet B), David Sánchez (infantil A), Albert Puig (infantil B), Jordi Pérez (aleví A), Eric Campos (aleví B), Àlex Urrestarazu (aleví C), Pau Moral (aleví D), Juanan Gil (benjamí A), Mario Garcia (benjamí B), David Sánchez (benjamí C), Mario Jordano (benjamí D) i Dani Segovia (prebenjamí B).

Nova etapa en el futbol de base blaugrana. D’aquí a un any, les notes...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)