Editorial

L’EDITORIAL

L’esport pren consciència

La reacció del món esportiu a la sentència del procés permet constatar que, afortunadament, l’esport ja no és la rara avis de la societat i que els clubs i els esportistes van assumint que també interessa la seva opinió com a agents amb responsabilitat social.

Crida l’atenció els centenars de clubs, entitats, organitzacions i federacions que han pres una posició respecte a la sentència. Amb més o menys contundència i amb comptades excepcions, la majoria s’ha manifestat en el sentit que un conflicte d’arrel política no es pot resoldre al jutjat.

Davant una resolució judicial que posa en crisi els principis democràtics, totes les opinions són valuoses. El pronunciament de les entitats pot ser un termòmetre més fiable que les opinions individuals sobre quin és el criteri majoritari. Les entitats, tot i que estan exposades a l’opinió pública com els esportistes individuals, degut a la seva pluralitat sovint acaben fent equilibris per adoptar discursos de compromís. I malgrat aquesta realitat, el rebuig a la sentència i l’exigència de solucions polítiques per a Catalunya i els presos configuren un criteri aclaparadorament majoritari que permet afirmar que l’esport català considera que la presó de polítics i activistes és del tot irracional i injusta.

D’altra banda, la presa de consciència que hi ha un problema polític de gran magnitud s’ha estès entre la pràctica totalitat dels esportistes catalans. Altra cosa és que no ho verbalitzin de manera majoritària.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)