Editorial

L’EDITORIAL

Suposades intencions

Gerard Figueras i Maite Fandos són polítics de primera fila i la seva detenció ahir –juntament amb dues persones més– s’ha de prendre amb cautela, vist com les gasta l’Estat espanyol. Figueras és el màxim responsable de l’esport català –i s’hi ha arromangat– i Maite Fandos ho havia estat en l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona.

Un cop més, cal exigir respecte a la presumpció d’innocència, un principi fonamental de l’estat de dret que violaran sistemàticament els que professen l’odi a l’independentisme, com ja han fet en actuacions judicials similars que hem viscut en els darrers anys. També s’ha d’exigir diligència en l’aclariment dels fets, en lloc de les dilacions habituals.

Aixeca recels, un cop més, la magnitud de les detencions, les entrades i els escorcolls per obtenir una informació que en gran part és pública i en la part que no ho és pot ser requerida pels conductes habituals.

I causa sorpresa que aquest cas reprodueixi l’esquema ja vist en les detencions d’independentistes del 23 de setembre. Davant la feblesa dels elements indiciaris trobats en una investigació que arrenca molts mesos enrere, les detencions es justifiquen en nom d’unes suposades intencions. En aquest cas s’actua preventivament, per si en un futur es produïssin desviaments de fons destinats a la candidatura Barcelona-Pirineus. I si al capdavall no hi ha cas, l’efecte intimidatori i d’empastifada de l’independentisme ja s’haurà aconseguit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)