Editorial

L’EDITORIAL

Un convidat serà campió

El campió de la supercopa espanyola de l’Aràbia Saudita no serà ni el campió de lliga ni el campió de la copa. Ni el Barça, que va guanyar la lliga 2018/19, ni el València, campió de la copa 2018/19 –justament contra el Barça– no estaran en la final del torneig que es jugarà diumenge. Coses del màrqueting i de l’afany de guanyar diners de la federació espanyola de Rubiales. Ja se sabia que podia passar una cosa així quan es va canviar, amb el vistiplau dels clubs, el format del torneig, però això no ens ha d’impedir pas fer aquesta constatació. Justícia? Cada vegada és més clar que en l’esport professional no es tracta d’això sinó de fer diners i aconseguir ressò mundial, però que el títol de “supercampió” espanyol de futbol se l’emporti un equip que no va guanyar res la temporada anterior, no deixa de ser molt significatiu del camí pel qual circula, des de ja fa temps, el futbol.

Dit això, el Barça hauria d’haver estat en la final de diumenge si no hagués badat en els moments decisius del partit. El partit contra l’Atlético no va ser una broma com el del dia abans entre el València i el Real Madrid i l’equip de Valverde va fer prou futbol per poder defensar el títol diumenge en el que hauria estat un nou clàssic. Per mitjà d’un gran Messi, va fer mèrits per superar el seu rival i només la més que estricta aplicació del VAR, que li va anul·lar dos gols, ho va impedir. El Barça ja torna a casa i el derbi madrileny decidirà un títol que només es valora quan es guanya.