Opinió

Una nova Assemblea de Compromissaris

Hi ha l’opció de crear per aquesta mateixa tardor un nou format, combinant l’assistència multipresencial i la virtual

Fa molts anys que se’n parla, però cap directiva del Barça ha pres la decisió de reformar, actualitzar i impulsar seriosament l’Assemblea de Compromissaris i posar-la al dia. Sí, a cada campanya electoral els candidats diuen que ho faran, però quan governen s’obliden de tirar-ho endavant o ho fan tímidament, cosa que ha convertit aquesta promesa incomplerta en un clàssic del barcelonisme. Ara, amb el nou paradigma generat pel coronavirus tenim l’oportunitat de fer-ho.

Ens volem adaptar als nous temps i fomentar la màxima participació dels socis amb tota la seguretat sanitària? Hi ha l’opció de crear per aquesta mateixa tardor un nou format d’Assemblea de Compromissaris, combinant l’assistència multipresencial i la virtual. És a dir, tenim l’opció de realitzar una Assemblea de Compromissaris històrica amb una participació molt alta i que sigui un punt d’inflexió pel futur. Així, a banda de la ubicació habitual a les instal·lacions del club a Barcelona i, per facilitar la participació de tots els compromissaris (sobretot, dels socis amb edat avançada), es podrien establir també de forma presencial almenys a sis ciutats més d’arreu de Catalunya (preferentment en seus de les penyes) on els compromissaris poguessin seguir l’assemblea i votar amb tota normalitat, facilitant així la seva presència i participació.

Alhora, cal mirar el futur i deixar-se d’excuses i d’impossibles teòrics: fora rellevant que el club faci el possible perquè aquesta propera assemblea que és precisament clau amb un pressupost condicionat per la Covid-19 (i, sobretot, per les assemblees que han de venir) s’implementi la participació de forma virtual, amb tots els mecanismes i seguretat digital (certament, ja es va votar l’opció del vot electrònic, però encara que no prosperés, caldria replantejar-ho).

Tenim l’oportunitat d’abanderar amb força el ‘més que un club’ i omplir-lo de contingut. ¿De cara als propers anys, seria interessant una Assemblea de Compromissaris universal i que, d’aquesta manera, tots els socis majors d’edat i amb un any d’antiguitat com a tals, poguessin participar-hi prèvia petició i esdevenir així compromissaris? Amb una nova assembla amb una participació massiva, el Barça es projectaria internacionalment com una institució que promouria la radicalitat democràtica i enfortiria els valors genuïns. Treballem-hi? Algú vol fer-ho possible?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)