Editorial

L’EDITORIAL

O fer-ne via, o fer pena

La majoria de clubs que al·leguen que estan sent perjudicats pel desenllaç de la promoció a primera tenen raons fonamentades, tot i que alguns dels que més s’exclamen –per exemple, el Deportivo– són el d’argumentari més feble. S’adopti la solució que s’adopti, no serà justa amb tots els afectats. Si es juga el Deportivo-Fuenlabrada –més encara si el resultat és un 0-3 per incompareixença– l’Elx posarà el crit al cel, amb raó, perquè si el partit s’hagués jugat en la jornada 42 el context hauria estat d’igualtat d’oportunitats i jugant ara és impossible. Si es castiga el Fuenlabrada per no haver garantit que els seus jugadors fossin responsables, serà fàcil al·legar que la responsabilitat és una actitud individual i que el club havia informat els seus jugadors dels protocols existents. Si l’Elx és el damnificat, podrà adduir, i amb raó, que ells han acabat sisens enlloc del Fuenlabrada perquè, a diferència dels madrilenys, han estat disciplinats i profilàctics i han pogut completar el programa de partits.

Com ho arreglem això? Vist que no hi ha solució satisfactòria per a tots, és clar que cal un pacte. Que un dels clubs accepti ser el perjudicat i rebi una compensació –ara o en el futur– per restituir-li els seus drets vulnerats i alhora evitar que vagi al jutjat.

Ara bé, estem parlant d’un perjudicat. Un, i prou, amb qui cal negociar. Que sigui el que s’hi posi més bé i solucionem-ho ràpidament, que mentre deixem passar els dies hi ha qui es treu del barret idees rocambolesques. Solucions com la del Deportivo, que reclama la repetició de la 42 jornada sencera –i què passaria si els resultats dels partits que no van amb aquest afer fossin diferents? O si algun contendent no pogués disposar dels mateixos jugadors?– o la de l’Espanyol, que vol pescar en aigües tèrboles i s’apunta a la fórmula d’eliminar els descensos en nom dels perjudicis de la pandèmia. Una cosa és discriminar positivament un equip que en el fons s’ha passat l’any intentant pujar i una de molt diferent és justament premiar els que ho han fet pitjor en cada categoria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)