Editorial

L’EDITORIAL

El Barça, per fi amb un grup assequible

Cristiano Ronaldo, Arthur i companyia són el llistó que el Barça ha de saltar per classificar-se com a primer del grup G en la Champions. La vecchia signora, etern campió de l’Scudetto i els blaugrana estan a un nivell que el Dinamo de Kíev i el Ferencváros no haurien de poder igualar. El subcampió ucraïnès, de trist record fa un parell de dècades, fins i tot ha perdut l’hegemonia al seu país i en els últims anys ha estat sistemàticament batut pel Xakhtar de Donetsk, mentre que el Ferencváros –rival de l’Espanyol en l’Europa League la temporada passada– aporta el component sentimental d’haver estat el club que va propulsar un dels grans mites del Barça, Kubala –que hi va debutar a primera divisió– però no deixa de ser l’equip amb més títols d’una lliga absolutament menor. En definitiva, un habitual de les prèvies que aquesta vegada les ha superat.

Després d’uns quants anys havent de pedalar en grups complicats, el Barça tindrà una primera fase plàcida. Qualsevol realitat que no sigui jugar-se el primer lloc del grup amb la Juventus serà molt complicada d’explicar. Per una vegada, els papers amb el Madrid s’intercanvien. Durant el sorteig, quan el Barça ha quedat aparellat amb la Juve, els pitjors averanys han planat novament sobre l’equip de Koeman mentre que el rival del nivell 2 que li ha tocat al Madrid, el Xakhtar, evocava la mateixa sort de cada any. Però dels nivells 3 i 4 han sorgit l’Inter i el Borussia M’Gladbach, equips significats de lligues prou fortes com perquè Zidane no pugui pensar que té la feina feta. Aquest grup B, el D (Liverpool, Ajax i Atalanta en els tres primers nivells) i H (PSG, United i Leipzig –semifinalista 2020–) prometen competitivitat i emocions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)