Editorial

L’EDITORIAL

El Laporta de sempre, més cautelós

Joan Laporta va concórrer a les eleccions del 2015 i no va guanyar perquè Bartomeu va capitalitzar bé un triplet històric. Si en aquell context Laporta va obtenir un terç dels vots emesos (Bartomeu va fregar el 55%), el que ha passat en els cinc últims anys i l’estat actual del club s’han convertit en una invitació perquè l’expresident es tornés a presentar amb més possibilitats d’èxit, amb permís de Víctor Font i respecte ple als precandidats que puguin passar el tall de les firmes.

Laporta ha posat les bases de la seva candidatura aquest matí, admetent que “s’ha de ser valent” per afrontar el que considera “el repte més important” de la seva vida enllaçant l’eslògan amb el d’aquells “millors anys” de les seves vides que presidia la seva victòria al 2003.

Ningú és el mateix, 17 anys després. Amb 41 anys o als 58. Ni en el cas de no haver variat conviccions ni idees, les experiències modulen actituds i reaccions davant escenaris similars. El Laporta d’avui ha estat extremadament calmat i cautelós, fins i tot parlant d’un antagonista ideològic com Javier Tebas, que s’ha permès el luxe d’aconsellar-li allò tan antic que no es fiqui en política tot i que mai faria el mateix amb un candidat ultra com ell. Laporta diu que no vol polemitzar però es coneix i admet que si el burxen, ho haurà de fer. Però el que tranquil·litza més és la seva intenció, reiterada més d’un cop, de “no posar el retrovisor” i fer passar a la junta dimissionària els mals moments que van viure ell i els seus amb motiu de l’acció de responsabilitat. No són temps de buscar brega ni interna, ni amb Tebas, ni amb ningú, i sí és moment de reflotar l’economia i posar les bases per generar més ingressos com, per exemple, està fent el Madrid fins i tot a costa de no fer fitxatges.

Aquesta declaració d’intencions, la interlocució que conserva amb Messi i la prioritat absoluta a l’estabilització econòmica per la convicció que sense un club sanejat no es podrà competir en primera línia futbolística, són els grans arguments del primer dia de campanya de l’expresident.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)