Editorial

L’EDITORIAL

El poder d’atracció del Barça dels rècords

En termes absoluts, és un fet innegable que les 46.967 persones que hi havia en el Barça-Bayern al Camp Nou representen poc més de la meitat de públic que hi havia en els rècords universals de la temporada passada, primer en els quarts de final contra el Madrid (91.553 espectadors) i després en les semifinals contra el Wolfsburg (91.648). De fet, aquesta vegada ni tan sols podia aspirar a acostar-se als sostres històrics, perquè les obres de l’estadi deixen un aforament màxim de menys de 74.000 persones. En qualsevol cas, i continuant amb les xifres fredes, els 46.697 espectadors que van gaudir amb una altra mostra de solvència del Barça multipliquen per 2,5 l’anterior rècord d’un partit de fase de grups de la Champions femenina, que tenia el PSG al Parc dels Prínceps (18.341). L’èxit blaugrana és indiscutible. En una tarda laborable (18.45h), amb els focus del futbol posats a Qatar, amb l’estrena de Portugal i Brasil com a competència, l’Spotify Camp Nou va reunir una assistència que molts estadis no poden ni somiar. La xifra oficial del Portugal-Ghana era de 42.662 espectadors, menor que la del Barça-Bayern. Un mundial, tot sigui dit, en què els estadis no només no s’omplen, sinó que a vegades es buiden en plena segona part.

L’altra xifra freda que corrobora l’èxit la marca l’aforament del Johan Cruyff, on sol jugar l’equip de Jonatan Giráldez. Hi ha lloc per a 6.000 persones, gairebé vuit vegades menys que les que hi havia contra el Bayern. El Barça, líder tot sol del grup gràcies a un triomf resolt en la segona part i coronat amb un golàs de Clàudia Pina, va viure una festa completa al Camp Nou, on també té previst rebre el Rosengard el 21 de desembre. Paradigma del creixement de l’esport femení, el seu poder d’atracció manté la potència, també per als patrocinadors. El Barça femení té pressupostats vuit milions d’euros d’ingressos per comercialització i publicitat, el doble que la temporada passada. I aspira a tenir beneficis, cosa que no pot dir cap secció professional del club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)