Editorial

L’EDITORIAL

LeBron i el llistó que deixarà

Després de 39 anys, Kareem Abdul-Jabbar ha cedit l’honor de ser el màxim anotador històric de l’NBA a LeBron James. Tot estava preparat a l’Staples Center –rebatejat Crypto.com Arena–, amb familiars, amics, figures com Magic Johnson i gent que va pagar milers de dòlars. Tots amb el mòbil a punt. Quan el llançament en suspensió va fer efectiu el rècord, el partit es va aturar, tothom es va posar dempeus i Abdul-Jabbar li va entregar una pilota al centre de la pista. En un espectacle amb totes les lletres, que els Lakers acabessin perdent és un detall que tampoc s’hauria d’obviar perquè remarca l’exaltació del lluïment individual en un esport col·lectiu.

Haver superat els 38.387 punts d’Abdul-Jabbar, que va jugar fins als 42 anys i va deixar una xifra que durant anys va semblar inigualable, corona una trajectòria descomunal de LeBron, capaç de jugar durant dues dècades seguides, amb regularitat i productivitat, sempre amb més de 25 punts per partit de mitjana des de la temporada 2004/05. Amb quatre anells de campió en tres equips diferents, 19 presències en els play-off i dos ors olímpics, té 38 anys i motivació per engrandir la seva llegenda a la pista. I, d’aquesta manera, posar encara el llistó més alt per als aspirants a treure-li l’honor que acaba d’adquirir. Si és que algú mai hi arriba. LeBron va passar directament de l’institut a l’NBA –hi va debutar amb 18 anys–, sense passar per la universitat ni per cap altra lliga, salt que es va tallar a partir del 2005. Més dificultats per als que somien abastar el sostre que marcarà quan decideixi deixar-ho. Han passat 39 anys entre el rècord d’Abdul-Jabbar i el de LeBron. Fa de mal dir quants en passaran fins al següent. Si n’hi ha.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)