Opinió

TRIBUNA DESCOBERTA

JAUME PERAL

Prou dubtes

Primer partit de lliga. Racing 0-Barça 3. El Barça juga de memòria, està a anys llum de la resta d'equips, això fa una bona pinta com mai, és fantàstic, sensacional i meravellós.

Segon partit de lliga. Barça 0-Hèrcules 2. Partit dolentíssim, jugadors desmotivats, Guardiola s'ha equivocat en l'alineació, en definitiva, què li passa, al Barça?

Primer partit de Champions. Barça 5-Panathinaikòs 1. Gran Barça, festival de joc, sublim Messi, màxima concentració i motivació.

En poques setmanes hem passat del blanc al negre i hem tornat al blanc. Increïble però cert. La coherència i el sentit comú sembla que són termes que els bons culers no els acaben de tenir clars i en aquest punt de la pel·lícula no els canviarem pas.

Tenim un equip immens, un entrenador irrepetible i una junta directiva que està fent bé les coses. Per què no en tenim prou? A la mínima ensopegada ja es qüestiona tot, es posa en dubte la capacitat de l'equip i tots plegats ens pensem que estem a punt d'entrar en una crisi de la qual no en sortirem.

Tenim l'oportunitat de disfrutar d'un cicle de futbolistes i d'un joc irrepetible, però sembla que som incapaços, a la mínima ja s'encenen totes les alarmes.

No passarà, però si el diumenge el FC Barcelona perd contra l'Atlético de Madrid, tornarem a posar-ho tot en dubte? Provocarem nosaltres mateixos una precrisi? No té cap sentit, és absurd i ridícul. A veure si n'aprenem d'una vegada.

Un partit no és res i de partits dolents o no tan bons en veurem algun al llarg de tota la temporada, però també disfrutarem de partits absolutament brillants com el de dimarts, hi haurà de tot. Però això sí, Messi, Xavi, Iniesta, Villa, Piqué, Puyol o Pedro no canviaran, els veurem tota la temporada i es mereixen tot el crèdit del món per part dels aficionats.

Prou dubtes, la filosofia que mou aquest equip no canviarà, això és realment el més important i no tant si es perd un partit o es juga malament un dia en concret.

I és que el joc del Barça agrada fins i tot als madridistes més declarats, personatges públics com ara Rafael Nadal i Alejandro Sanz no tenen més remei que anar al Camp Nou o veure el Barça per televisió si volen disfrutar del futbol de debò. No hi ha cap altre equip que s'hi assembli o s'acosti al nivell del Barça. El Madrid es pot acostar o superar el Barça en punts, però en joc hi estem a anys llum. Tots ho sabem, ells els primers.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)