Opinió

TRIBUNA DESCOBERTA

JAUME PERAL

Coherència i transparència

Sovint es demana als nostres polítics que quan arribin al govern siguin coherents amb les promeses electorals que han fet durant la campanya electoral.

Els electors, que tenim memòria selectiva, no pensem gaire a demanar comptes als nostres governants sobre si el que han promès ho han acabat portant a la pràctica.

Penso que és el moment de reclamar al president, Sandro Rosell, aquesta coherència i que facin públiques les conclusions de l'auditoria amb nom de veler, due diligence en la primera assemblea de compromissaris que es farà dissabte.

S'han d'explicar les principals conclusions d'aquesta auditoria i, si cal, demanar responsabilitats a la junta anterior. És el que té prometre en campanya electoral.

Transparència sí, però amb intel·ligència perquè en cap cas ha de semblar un acte de venjança. Crec que el que no s'ha de fer és obrir guerres inútils, que no portarien enlloc, dels actuals contra els anteriors.

Però una cosa és no fer-ne sang i una altra de ben diferent és la necessitat d'explicar als socis els números de l'entitat. L'anterior junta presidida per Joan Laporta va defensar uns números d'11 milions d'euros de beneficis, mentre que per a la junta de Sandro Rosell aquests 11 milions de beneficis s'han convertit en, ni més ni menys, 77 milions de pèrdues.

I com que als socis no se'ls pot enganyar, ha arribat el moment de posar els números en el seu coneixement i que siguin ells mateixos els que decideixin quines accions s'han de tirar endavant per fer front a aquesta suposada mala gestió de l'equip de Laporta.

A mi no em preocupa si es publiquen o no en la seva totalitat els resultats de la due diligence; el que cal és que els socis compromissaris i, per extensió, la totalitat de socis, sàpiguen l'estat exacte dels comptes de l'exercici anterior i el pressupost d'aquesta temporada. I, per suposat, que els membres de la junta anterior tinguin l'oportunitat d'explicar-se i defensar-se.

De temps, en tindran. Aquesta junta de compromissaris s'ha muntat amb cara i ulls, des del matí i fins abans del començament del partit de lliga contra el València, a les vuit del vespre, hi haurà temps per a tot, però cal que els números es posin a sobre de la taula amb claredat i transparència.

Serà una prova de foc per a la junta i per a la presidència de Sandro Rosell que espero i desitjo que superi amb molt bona nota.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)