Opinió

Ningú no estudia el Madrid de Mourinho

Beckenbauer i Sabella s'han desfet en elogis al Barça de Pep

El Real Madrid és líder destacat de la lliga, però el món del futbol continua mirant i admirant el Barça. Com alguna vegada va confessar Xavi Hernández a El 9 Esportiu quan l'Inter de Mourinho va guanyar la Champions: “D'a-cord, ells han guanyat, però el millor equip continua sent el Barça.” El Barça lluita per no deixar anar el Madrid en la lliga i ja és a quarts de final de la Champions, per cinquena vegada consecutiva. N'ha jugat les semifinals en les darreres quatre edicions. Es diu ràpid, però no és gens fàcil. I la final de la copa del Rei, se sap, espera el dia 25 de maig al Vicente Calderón. De manera que l'única mostra de debilitat, l'exhibida en la lliga, no ha tacat, ni de bon tros, el prestigi que el Barça continua tenint com a objecte d'admiració i estudi.

Ahir podíem aturar-nos en dues exposicions sobre el Barça efectuades per una celebritat com Franz Beckenbauer i el seleccionador argentí, Alejandro Sabella.

Després d'aturar-se en Messi per descriure'l com una “barreja entre Bobby Charlton i Maradona”, el mític defensa es va estendre en els arguments per parlar d'un equip “gairebé perfecte”. “Si els veus jugar t'adones que són fantàstics. No són imbatibles –va advertir–, ja s'ha vist, però és l'equip que més coses espectaculars pot fer.”

De visita per Barcelona per parlar amb Pep Guardiola i Mauricio Pochettino sobre els internacionals argentins, el seleccionador Sabella es pot veure des d'ahir en un vídeo que circula per la xarxa en què ell mateix explica com va jugar el seu Estudiantes de La Plata contra el Barça en la final d'Abu Dabi. Després de l'explicació tàctica, el tècnic es va desfer en elogis cap a “un equip extraordinari”. “L'Estudiantes no tenia problemes en el futbol argentí, perquè pressionava una miqueta i aconseguia la pilota. Contra el Barça, en canvi, no podíem. T'ofega jugant a dos tocs. I quan tens la sort de recuperar la pilota, estàs molt lluny de la seva porteria i has fet un esforç impressionant.”

Entre vèncer, guanyar una lliga o una copa del Rei, i convèncer n'hi ha un abisme. Ni Beckenbauer, ni Sabella ni ningú de moment s'ha aturat a estudiar el Madrid de Mou. Com mínim ara com ara, sembla que no mereix la pena.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)