Opinió

En diumenge no s'hi juga

En el món de l'esport, tan professionalitzat, casos com el de l'Old Course em provoquen un intens respecte

No sabia que això era així: l'Old Course de Saint Andrews, segurament el camp de golf més important del món, s'obre els diumenges als veïns i s'hi pot fer de tot... excepte jugar a golf. Pel que es veu, és una tradició antiga, que segurament té a veure amb alguna qüestió religiosa. Efectivament, l'Old Course els diumenges s'omple de gent que pot fer qualsevol cosa excepte jugar a golf. Hi ha qui dina a la gespa, hi ha qui passeja el gos, hi ha qui juga... a futbol! I hi ha els turistes que es queden desconcertats. Especialment els turistes que arriben de tot el món amb l'esperança de jugar una partida al camp més antic d'Escòcia i un dels més mítics del món. De fet, només hi ha dos diumenges que s'hi juga a golf. Un cada any coincidint amb el Dunhill Links Championship i un cada cinc anys quan s'hi fa la final de l'Open Britànic.

Ara la tradició ha tornat a generar polèmica arran de la carta d'un turista americà publicada en diversos diaris britànics. Aquest senyor havia viatjat fins a la ciutat escocesa decidit a trepitjar amb els pals a la mà l'Old Course i es va trobar que era diumenge. Es va enfadar molt, però no va aconseguir de cap manera que l'hi deixaren fer ni un sol cop. Els veïns li van explicar que en aquell camp, que és de propietat pública, els diumenges manen els veïns, i aquests no volen que s'hi jugue, per preservar la tradició però també per gaudir d'un paisatge fantàstic que els dies de cada dia tenen reservats els golfistes.

En un món, el de l'esport, tan professionalitzat com tenim avui dia, casos com el de l'Old Course poden semblar anecdòtics, ridículs fins i tot per a alguna gent. A mi, tanmateix, em provoquen un intens respecte. M'agrada que la gent tinga clares aquestes coses, i crec que és bo que es mantinguen aquestes tradicions, que al final justifiquen la història i la llegenda de les grans instal·lacions esportives.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)